Hlavní obsah

Slovo olympiáda stojí u Ledecké deset eur. V Koreji si česká hvězda může splnit dětský sen

Praha

Ke splnění svého dětského snu má hodně blízko! Ester Ledecká se v únoru s největší pravděpodobností představí na olympijských hrách v Jižní Koreji jak na snowboardu, tak na lyžích. Dvaadvacetiletá česká hvězda však na olympiádu zatím nemyslí a snaží se soustředit jen na tréninky a závody Světového poháru.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Ester Ledecká.

Článek
Fotogalerie

„Kdo u mě v týmu řekne slovo olympiáda, musí zaplatit deset eur,“ prozradila na středeční tiskové konferenci Ester Ledecká. „Všichni se to nějak snaží dodržovat, ale určitě něco vybereme a po sezóně si s týmem zajdeme na večeři,“ dodala se smíchem talentovaná lyžařka a snowboardistka.

Sezónu na lyžích zahájila už minulý týden na Světovém poháru v rakouském Söldenu. Poprvé v kariéře si zkusila obří slalom. V něm nakonec obsadila třiapadesáté místo. „Nečekala jsem, že bych nějak zazářila. Byl to můj první obřák, na tomhle těžkém kopci jsem jela poprvé, takže to byla spousta premiér naráz. Jsem ale za tuhle zkušenost ráda,“ přiznala. „Pro příště už budu alespoň trochu vědět, co mě tam čeká.“

V sobotu dvaadvacetiletá závodnice vyrazí na měsíc do Spojených států amerických. Čtrnáct dní zde bude v Copper Mountain trénovat na snowboardu. Poté přejede do kanadské Nakisky na lyžařské tréninky a cestu zakončí na přelomu listopadu a prosince závody Světového poháru v Lake Louise. „Pojede se tady sjezd a Super G. Na to se už moc těším.“

Mužská prkna jí vyhovují víc

Její lyžařský tým rozšířil bratr trenéra Tomáše Banka, Ondřej. „Je to bývalý fantastický lyžař. Má mi co říct a může mi předat hodně cenných zkušeností, hlavně z pohledu závodníka, čehož si vážím. Doufám, že to budu umět využít, a i na lyžích se posunu dopředu," prohlásila.

Na snowboardu se zaměří stejně jako minulou sezónu hlavně na paralelní obří slalom. V něm letos vybojovala na mistrovství světa zlatou medaili. „Kvůli závodům na lyžích vynechám nějaké paralelní slalomy ve Světovém poháru,“ vysvětlovala. Jezdit bude opět na prknech pro muže. „Mému stylu víc vyhovují. Nový materiál už mám otestovaný a jsem s ním spokojená. Teď ještě musím vypilovat techniku.“

Program bude mít nabitý až do únorových olympijských her. „Chci se věnovat obojímu,“ zopakovala, že nehodlá ani lyže ani snowboard upřednostňovat či dokonce vypustit. „Nechci se vzdát ani jednoho. Baví mě to kombinovat, líbí se mi ta pestrost,“ vyprávěla s nadšením.

V Jižní Koreji si tak může splnit jeden ze svých dětských snů, když bude startovat ve dvou sportech. „Pokud to vyjde, tak to bude úžasné. Určitě to budou specifické závody. Nejsem ale typ člověka, co by se jen tak roztřásl. Všechny závody beru jako stejně důležité a nechci jeden upřednostňovat před ostatními. Pokaždé se snažím ze sebe vydat to nejlepší,“ uzavřela usměvavá Ester Ledecká.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články