Hlavní obsah

Zkušenosti, čas a už i jméno. Bauer přes ztrátu partnera posílil

Praha

Před třemi lety Lukáš Bauer založil tým dálkových běžců na lyžích a věnoval mu své zkušenosti i volný čas, kterého měl ještě jako aktivní reprezentant pomálu. Letos mu poskytl i své jméno. Firma Pioneer Investments, jejíž název tým dosud nesl, se po globálních změnách ve společnosti sponzoringu vzdala, a tak lyžaři vstoupí do nové sezóny seriálu Ski Classics pod hlavičkou Bauer Ski Teamu.

Foto: Bauer Ski Team

Lukáš Bauer, závodící šéf svého Bauer Ski Teamu.

Článek

„A to jsem své jméno v názvu nikdy nechtěl, spíš titulárního partnera,“ přiznal trojnásobný olympijský medailista, jenž minulou zimu oficiálně uzavřel reprezentační kariéru.

Chce jet půlku závodů

V roli ředitele se tak musel ohánět ještě víc než v minulosti. „Nikdy nebylo snadné rozpočet zajistit. My jsme měli vždy roční smlouvu, takže po zimě přišla nejistota. Letos jsme s tím už na jaře počítali, tak jsme měli několik připravených scénářů, aby si závodníci ani nemohli případných komplikací všimnout,“ vysvětluje čtyřicetiletý Bauer, jehož tým navíc přispívá za každý ujetý kilometr projektu End Duchenne starající se o pacienty se svalovou dystrofií.

Síla Bauerova týmu ale dokonce od minulé zimy narostla, když přichází druhá žena loňského pořadí Ski Classics Kateřina Smutná, zůstal mužský tahoun Rus Ilja Černousov, všechny závody seriálu by měl objet i Jan Šrail.

A samotný Bauer? „Do stopy mě to táhne, sport musíte mít v srdci. Je to první zima, kdy nejsem v reprezentaci, ale ve Ski Classics bych chtěl objet tak polovinu závodů,“ plánuje.

Reklama