Hlavní obsah

Hirscher se rozhodl startovat v nedělním slalomu v Levi

Rakouský lyžař Marcel Hirscher bude necelé tři měsíce po zlomenině nohy startovat v nedělním slalomu Světového poháru v Levi. Šestinásobný celkový vítěz pohárového seriálu se rozhodl pro účast po dnešním tréninku na Reiteralmu, načež se vydal soukromým letadlem ze Salcburku do finského dějiště.

Foto: Markéta Navrátilová/ČOV

Rakouský sjezdař Marcel Hirscher na předání cen ANOC v Praze.

Článek

"Udělal jsem v tomto týdnu všechno, abych mohl v Levi startovat. Bylo to zase jako na houpačce a byly momenty, kdy jsem měl pocit, že to nedopadne," přiznal Hirscher. "Po dnešním tréninku jsme se ale rozhodli, že to zkusíme," oznámil.

Původně se s jeho návratem do Světového poháru reálně počítalo až na začátku prosince v zámoří. O startu v Levi nebyl Hirscher úplně přesvědčený ani při nedávné návštěvě Prahy u příležitosti předání cen pro nejlepší sportovce v rámci zasedání Asociace národních olympijských výborů (ANOC).

Hirscher se zranil v polovině srpna a měl šest týdnů nohu v sádře. S volným lyžováním začal o dva měsíce později, ale začátek závodní přípravy musel kvůli silným bolestem odložit a vzdal pokus postavit se na start již v polovině října v Söldenu. Tam se tradiční zahajovací obří slalom nakonec kvůli počasí stejně nejel.

S tréninkem v brankách Hirscher začal znovu na začátku tohoto týdne a v neděli nebude chybět na startu závodu, který loni a v roce 2013 vyhrál a v letech 2012 a 2016 v něm byl druhý. "Nejde mi ale o umístění, hlavní bude zvládnout to v soutěžních podmínkách. To by byl v tomto momentě největší úspěch pro mě i můj tým," řekl Hirscher.

Reklama

Související témata: