Hlavní obsah

Ledecká přistála v sítích, další parádní výsledek nepřidala

Lake Louise
Aktualizováno

Ester Ledecká nedokončila super-G v Lake Louise, nezvládla jednu ze zatáček a vletěla do ochranných sítí. Česká závodnice tak nepřidala v pokračování SP lyžařek další kvalitní výsledek po sedmém místě v sobotním sjezdu. Zranění žádné neutrpěla. Poté, co se vymotala z místa pádu v dolní části tratě, dojela sama do cílového prostoru.

Foto: Eric Bolte, Reuters

Konec nadějí v super-G. Ester Ledecká se dostala do těžké situace.

Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Super-G v Lake Louise

Poprvé do aktuálního ročníku SP nastoupila další Češka Klára Křížová a obsadila 43. příčku. Závod vyhrála Tina Weiratherová, lichtenštejnská obhájkyně prvenství v této disciplíně.

Ledecká startovala s čílem 25. Na třetím mezičasu měla ztrátu 1,44 sekundy na  Weiratherovou a pohybovala se na průběžné sedmnácté příčce. Pak se ale dostala do rotace, spadla a po zádech letěla do ochranné sítě. Dostala se z ní za pomoci pořadatelů, ale zdála se být v pořádku a sama na lyžích dojela do cíle.

"Jsem v pohodě, jen jsem se trochu pomazlila se sítěmi," líčila závodnice, která kombinuje lyžování se snowboardingem. Ani netušila, kde se stala chyba. "Teprve to budeme s trenéry rozebírat u videa. Ondra (Bank) mi říkal, že jsem možná zachytila o bránu, což mě trochu přetočilo. Když člověk jezdí na téhle úrovni, tak občas spadne. Já mám teda kliku, že nepadám tak často jako jiné závodnice, ale to bude i tím, že nemám tak riskantní pojetí jízdy," pokračovala v komentáři dramatického momentu.

"Nevím, jak to vypadalo v televizi, ale nic dramatického se nedělo, možná to vypadalo hůř, než to bylo ve skutečnosti. Kdyby tam nebyla síť, tak bych to ubrzdila, takhle už jsem nestihla zareagovat a vletěla do ní," dodala dvaadvacetiletá závodnice.

Osmadvacetiletá Weiratherová si s nástrahami tratě poradila nejlépe. Porazila o jedenáct setin loňskou vítězku Laru Gutovou ze Švýcarska a připsala si šesté vítězství v SP v této disciplíně. Celkem má na kontě osm triumfů. Třetí skončila úřadující mistryně světa v super-G Nicole Schmidhoferová z Rakouska.

Superobří slalom v Lake Louise tak má poprvé od roku 2009 jinou vítězku než Gutovou, nebo Lindsey Vonnovou. Americká hvězda Vonnová, která v tomto kanadském středisku vyhrála rekordních osmnáct závodů, spadla hned v horní pasáži a stejně jako při pátečním sjezdu jízdu nedokončila. Do cíle dojela na lyžích po svých.

Elitní slalomářka a nečekaná vítězka sobotního sjezdu Mikkaela Shiffrinová z USA tentokrát skončila pátá.

Křížová, jež v uplynulé sezóně kvůli zdravotním problémům stihla ve Světovém poháru jediný start, ztratila 4,62 sekundy na vítězku. Byla nejpomalejší z lyžařek, které závod dokončily.

SP v sjezdovém lyžování v Lake Louise (Kanada):
Ženy - superobří slalom:
1. Weiratherová (Licht.) 1:18,52
2. Gutová (Švýc.) -0,11
3. Schmidhoferová (Rak.) -0,27
4. Worleyová (Fr.) -0,83
5. Shiffrinová (USA) -0,84
6. Schnarfová (It.) -0,88
7. Fluryová (Švýc.) -0,92
8. Hütterová (Rak.) -0,94
9. Goggiaová (It.) -1,00
10. Suterová (Švýc.) -1,25
...
43. Křížová -4,62
Ledecká (obě ČR) nedokončila
Průběžné pořadí SP (po 7 závodech):
1. Shiffrinová 510
2. Rebensburgová (Něm.) 338
3. Weiratherová 234
4. Vlhová (SR) 221
5. Hütterová 182
6. Worleyová 170
...
24. Ledecká 56
91. Dubovská (ČR) 2

Reklama

Související témata: