Hlavní obsah

Ledecká suverénně vládla při prvním startu snowboardistkám

Carezza
Aktualizováno

Byla k neporažení, olympijskou sezónu na snowboardu zahájila famózně! Ester Ledecká vyhrála první závod Světového poháru na prkně. Ve finále paralelního obřího slalomu v italské Carezze porazila Němku Ramonu Theresii Hofmeisterovou o 1,42 s. V seriálu vybojovala už desáté prvenství. Osm z nich má právě z obřích slalomů.

Foto: Vlastimil Vacek Sport Invest/Vlastimil Vacek, Právo

Snowboardistka Ester Ledecká během Světového poháru v italské Carezze.

Článek
Fotogalerie

Dvaadvacetiletá česká závodnice ovládla už kvalifikaci. V osmifinále si pak poradila s Ruskou Milenou Bykovovou, porazila ji o 53 setin sekundy. Mezi osmi nejlepšími vyřadila Švýcarku Julii Zoggovou, která svoji jízdu nedokončila. V boji o finále zdolala o 2,26 s Rusku Aljonu Zavarzinovou, která také měla problémy.

V druhém semifinále si Hofmeisterová poradila s Rakušankou Inou Meschikovou, ale na Češku už nestačila, když chybovala v osmé brance.

Ještě v sobotu jela Ledecká ve Svatém Mořici superobří slalom na lyžích a dnes potvrdila, proč je úřadující mistryní světa na prkně v paralelním obřím slalomu. Po první kvalifikační jízdě byla těsně druhá za Zavarzinovou. Ve druhé sice zajela v pomalejší červené trati horší čas, ale v součtu obou kol byla nejrychlejší. O 29 setin lepší než druhá Meschiková.

"Dobrá práce," slyšela Ledecká od matky Zuzany, když si spolu na sluncem zalitém svahu plácly. Oblékla se a odjela se soustředit na vyřazovací jízdy.

V kvalifikaci překvapivě neuspěla Rakušanka Julia Dujmovitsová, která po pádu skončila už po první jízdě. Mezi šestnáctku postupujících se nevešla ani olympijská vítězka z obřího slalomu ze Soči Patrizia Kummerová ze Švýcarska.

Snowboardistky mají před sebou na úvod zimy tři závody v rychlém sledu. Z Carezzy se přesunou do Cortiny d'Ampezzo, kde se v pátek uskuteční další paralelní obří slalom a v sobotu večerní paralelní slalom. "Jsem na to zvyklá z lyžařských závodů. U snowboardových závodů zatím nebylo pravidlem víc závodů naráz, ale mám z toho radost. Nebudeme se nudit a nebudou žádné prostoje," řekla Ledecká.60. V. Brůžek (ČR)

SP ve snowboardingu v Carezze (Itálie) - paralelní obří slalom:
Muži:
1. Sobolev (Rus.)
2. Galmarini
3. Caviezel (oba Švýc.)
...
v kvalifikaci
60. V. Brůžek (ČR)
Ženy:
1. Ledecká (ČR)
2. Hofmeisterová (Něm.)
3. Meschiková (Rak.)

Reklama

Související témata: