Hlavní obsah

Zdraví řeklo ne! Zemanová musí znovu na operaci a vynechá olympijské hry

Praha

Skikrosařka Andrea Zemanová podstoupí další operaci kolena a přijde o olympijské hry v Pchjongčchangu. V září byla po dlouhodobých potížích s chrupavkami na operaci s levým kolenem, v příštím týdnu ji čeká s pravým.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Andrea Zemanová během představení čepice z olympijské kolekce pro ZOH 2018. Na olympijských hrách ale nakonec startovat nebude.

Článek

"Je to samozřejmě nepříjemné, když se to tak vleče. V našem sportu je potřeba skvělá kondička a hodně štěstí. To mi zatím chybí, ale bojuju," uvedla v tiskové zprávě čtyřiadvacetiletá lyžařka, dcera slavného sjezdaře Bohumíra Zemana.

Lékaři několikrát řešili potíže operacemi, při kterých čistili zničenou chrupavku. Bolesti však neodezněly. V září proto došlo na radikální řez, po němž se Zemanová věnovala rehabilitaci a únorovou olympiádu neřešila. Nyní se rozhodla pro operaci pravého kolena.

"Zkoušela jsem to do poslední chvíle. Věnovala jsem se intenzivně rehabilitaci. Účast na olympiádě je obrovská čest a vrchol v kariéře, ale zdraví je přednější. Chci se dát co nejdřív do kupy, abych byla na jaře fit," přála si účastnice minulých her v Soči.

Ve Světovém poháru je jejím maximem druhé místo v Aare z února 2015. V minulé sezóně byla nejlépe osmá ve Feldbergu, pak už se zdravotně trápila.

Reklama

Související témata: