Hlavní obsah

Nejhorší prognózy se nepotvrdily. Samková ale vynechá závody Světového poháru

Praha

Žádné vážné zranění nemá česká olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Samková po pádu v tréninkové jízdě před středečním závodem Světového poháru ve Val Thorens. Čtyřiadvacetiletá rodačka z Vrchlabí si při pádu poranilo operované levé rameno, čtvrteční vyšetření ve střešovické nemocnici vyloučilo vážnější poškození.

Foto: Ivana Roháčková

Snowboardkrosařka Eva Samková.

Článek

„Lékaři mi z kloubu odebrali tekutinu, která se tam vytvořila, a napíchali mi tam hrozně zdravé věci jako plazmu a kyselinu hyaluronovou pro lepší hojeni. V průběhu pondělí se všechno ještě zopakuje," prohlásila Samková, když během čtvrtečního podvečera absolvovala konzultaci s fyzioterapeutem Pavlem Kolářem.

„Nepotvrdily se nejhorší prognózy, ale po dohodě s lékaři a trenéry upravím tréninkový program. Do neděle budu mít úplné volno. Od pondělí pak začnu cvičit. Podstoupím regeneraci, aby se maximálně urychlilo hojení. Nadcházející dva závody světového poháru v Montafonu a Cervinii každopádně vynechám," uvedla Samková.

I přes trable necelé dva měsíce před startem olympijských her v Pchjongčchangu zůstává pozitivně naladěna. „U mých ramen se nedá nic zázračného čekat. Aby držela, musela by je lékaři asi snýtovat nebo bych s nima nesměla vůbec hýbat. Budu prostě plnit všechna doporučení a doufat v rychlé zahojení," pokrčila Samková rameny nad komplikacemi.

Reklama

Související témata: