Hlavní obsah

Nezmar Ledecká. Ze snowboardu opět míří na lyže

Cortina d´Ampezzo

Za šestnáct dnů absolvovala ve dvou sportech sedm závodů ve třech zemích na dvou kontinentech. A to ještě ve Svatém Mořici dva závody kvůli počasí zrušili. Nabitý program završila Ester Ledecká devátým místem v sobotním večerním paralelním slalomu v italské Cortině d´Ampezzo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Snowboardistka Ester Ledecká během kvalifikační jízdy v paralelním slalomu při SP v Cortině.

Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Vítězná jízda Ester Ledecké v Carezze

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ester Ledecká vítězí v Cortině

Na třetí snowboardové vítězství v průběhu tří dnů tak nedosáhla, přesto si po parádním startu sezóny, v níž už se probila do top ten i v lyžařském Světovém poháru mohla říct: „Myslím, že se každým rokem zlepšuju. Takže teď snad mám nejlepší formu.“

Nejdůležitější závody sezóny ale přijdou v únoru v Jižní Koreji, a tak Ledecká se svým týmem vymýšlí plány, jak formu ještě vygradovat, pokud to ještě jde. „Doufám, že si trochu odpočine, ale ona je boss,“ přeje si snowboardový kouč Ledecké Justin Reiter.

Dvaadvacetiletá dívka má slovo únava ve svém slovníku jen vzácně. Ale po sobotním paralelním slalomu přece jen přiznala, že náročný program zanechal stopy. „Za ten měsíc se toho dost nakumulovalo, měla jsem jeden den volno, k tomu cestování,“ přiznala Ledecká pověstná svou tréninkovou pílí.

Sami na sjezdovce

„Dva dny před závody v Carezze jsme byli na sjezdovce jen my dva. V hustém dešti jsme promokli až na spodní prádlo, nikdo jiný tam nebyl. Ale právě tohle činí Ester speciální,“ popisoval Reiter.

Ledecká ještě v sobotu večer řešila dilema: vyrazit směr Sölden na lyžařské závody FIS, nebo domů za odpočinkem a nákupy vánočních dárků. „Musím dávat pozor na své tělo, protože toho má hodně,“ uvažovala.

Nakonec zvítězila kompromisní varianta. Po krátkém odpočinku zamíří Ledecká do Söldenu, kde se k ní připojí lyžařští trenéři, bratři Bankovi.

Prosincové starty Ledecké v SP
Lake Louise (Kan., lyže)
1. 12. sjezd (13. místo), 2. 12. sjezd (7.), 3. 12. super-G (nedokončila)
Svatý Mořic (Švýc., lyže)
9. 12. super-G (44.)
Carezza (It., snowboard)
14. 12. paralelní obří slalom (1.)
Cortina d´Ampezzo (It., snowboard)
15. 12. paralelní obří slalom (1.), 16. 12. paralelní slalom (9.)

Reklama