Hlavní obsah

Úžasná Ledecká! Potřetí v řadě získala velký křišťálový glóbus za triumf v paralelních disciplínách

Aktualizováno

Snowboardistka Ester Ledecká získala potřetí v řadě velký křišťálový glóbus za celkový triumf ve Světovém poháru v paralelních disciplínách. Olympijská vítězka svoji nadvládu potvrdila sobotním triumfem ve švýcarském Scuolu v paralelním obřím slalomu, který vyhrála pošesté v sezóně. V seriálu SP si připsala už patnácté vítězství.

Foto: Mike Blake, Reuters

Česká snowboardistka Ester Ledecká při kvalifikační jízdě paralelního obřího slalomu na ZOH v Pchjončchangu.

Článek

"Paráda!" radovala se Ledecká ze zisku glóbu v nahrávce pro média ze Švýcarska a dodala: "Před závodem jsem to neřešila. Jako každý závod jsem se soustředila od brány k bráně, od jízdy k jízdě a snažila se podat co nejlepší výkon."

Od minulé soboty je dvaadvacetiletá Ledecká i držitelkou malého glóbu za hodnocení paralelního obřího slalomu, který získala podruhé v kariéře.

Ledecká skončila ve Scuolu druhá v kvalifikaci za Rakušankou Inou Meschikovou a v osmifinále porazila Slovinku Glorii Kotnikovou. Ve čtvrtfinále si poradila s domácí Julií Zoggovou a Rakušanku Claudii Rieglerovou zdolala v semifinále.

Musela hrozně bojovat

Ve finále byla soupeřkou české hvězdy Ruska Aljona Zavarzinová a vyrovnaný boj vyhrála Ledecká o pouhé dvě setiny sekundy. "Všechny jízdy byly dost vyrovnaný, holky jezdily fantasticky, takže mě tohle vítězství stálo hodně sil. Ale tak to je vždycky. Vždycky musím hrozně bojovat," řekla Ledecká.

Z patnácti výher z dvaačtyřiceti startů ve Světovém poháru má Ledecká třináct z paralelního obřího slalomu, dvakrát vyhrála paralelní slalom.

Ze Švýcarska se Ledecká ještě v sobotu večer přesune do švédského Aare, kde bude příští týden startovat ve finále Světového poháru v alpském lyžování. Pojede sjezd a poprvé od senzačního triumfu na olympiádě i super-G.

SP ve snowboardingu ve Scuolu (Švýcarsko) - paralelní obří slalom:
Muži:
1. Mastnak (Slovin.)
2. Kwiatkowski (Pol.)
3. Galmarini (Švýc.)
v kvalifikaci 42. Brůžek (ČR)
Konečné pořadí obřího slalomu (po 9 závodech)
1. Galmarini 5530
2. Coratti (It.) 3408,3
3. Karl (Rak.) 2940
48. Brůžek 126,7
Průběžné pořadí SP (po 11 závodech)
1. Galmarini 6250
2. Coratti 4253,3
3. Fischnaller (It.) 4066
55. Brůžek 126,7
Ženy:
1. Ledecká (ČR)
2. Zavarzinová (Rus.)
3. Jennyová (Švýc.)
Konečné pořadí obřího slalomu (po 9 závodech):
1. Ledecká 7250
2. Jörgová (Něm.) 4320
3. Dujmovitsová (Rak.) 4210
Průběžné pořadí SP (po 11 závodech):
1. Ledecká 7540
2. Hofmeisterová (Něm.) 5130
3. Jörgová 5010

Reklama

Související témata: