Hlavní obsah

Kam zmizela Ledecká? Ještě toho nemá dost. Představila nové kamarády a vyhrála v další disciplíně

Les Menuires

Ještě toho v sezóně nemá dost. Hlavní bitvy jsou dávno dobojovány, sníh mizí i z hor, ale Ester Ledecká ještě tažení za dalšími body neukončila. Neztratila se z očí lyžařských či snowboardingových fandů. Třetí místo a vítězství si připsala v obřích slalomech v Les Menuires.

Foto: Marco Trovati, ČTK/AP

Ester Ledecká na archivním snímku.

Článek

Ve Francii tak sbírala důležité body v závodech kategorie FIS, aby vylepšila startovní pozici pro novou sezónu v další disciplíně, v níž ještě tolik nezazářila.

V Alpách našla náramnou pohodu. „Mám nový francouzský kamarády,“ napsala na sítě k fotografii se psy, se kterými se náramně bavila.

Svým příjezdem poněkud zaskočila organizátory, kteří si náležitě považovali, že mají ve startovní listině zdánlivě obyčejného podniku závodnici, která je hvězdou sezóny, v níž získala olympijské zlato na snowboardu i v lyžařském super-G.

Teď výrazněji zkoušela obřák, i když v minulých dnech také připomínala zdravotní problémy.

V prvním závodě ji překonaly vítězná Franouzka Doriane Escaneová a Italka Roberta Melesiová, ve druhém konkurenci dokonale pokořila. Byla nejlepší už po prvním kole a ve druhé části vedení udržela o šest setin sekundy před domácí Jade Grillet Aubertovou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články