Hlavní obsah

Janda: Skoky už mě zase baví

PRAHA

Poslední porce skoků na umělé hmotě si dá Jakub Janda i další čeští skokani na lyžích o víkendu v Innsbrucku. A záhy chtějí na první sníh, zřejmě na sever Evropy, kde má na konci listopadu začít i Světový pohár.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jakub Janda

Článek

Bouřlivé léto s jednáním o Jandově reprezentační smlouvě a vzestup mladíků Koudelky a Hájka přinesly minulé měsíce na domácí scéně. "Po čtyřech měsících mě to zase na můstku baví," liboval si na včerejší tiskové konferenci Jakub Janda, že spory s šéfy úseku pominuly. Alespoň ty otevřeně bublající. Před blížící se zimou tradičně nevyjevil přání, leč dával najevo, že po boji o podobu smlouvy cítí motivaci. "Zase skáču pro radost, to chci," řekl.

"Hodlám udržet Jakuba ve špičce a výkony ostatních stabilizovat tak, aby se pravidelně dostávali do elitní patnáctky či dvacítky," rozprostřel plány rakouský trenér Richard Schallert, jenž po olympijské sezóně nahradil Slovince Bajce, který Jandu vedl až k triumfu ve SP.

"Poslední tréninky vypadají dobře," podotkl trenér s tím, že jeho skokani na sněhu nemusejí kopírovat slibné letní výsledky. "To se prostě nedá odhadnout. V prvním závodě můžete být pětatřicátý a pak se z toho hrabete půl sezóny," poznamenal Janda.

Cíle nedávají

Konkrétní cíle šéfové skokanského úseku nestanovili. "Neříkám, že se v sezóně, kdy je mistrovství světa v Sapporu, nechceme prát o dobré výsledky, ale hlavně ať má trenér klid na práci s výhledem na šampionát v Liberci v roce 2009," uvedl sportovní ředitel skokanů Rostislav Jozífek. "Tak, aby už na testu v roce 2008 fanoušci viděli, že máme kvalitní tým, nejen jednotlivce, a přilákalo je to v roce 2009 na šampionát," tvrdil Jozífek.

"To je naprostá hloupost, ale nechci to komentovat," reagoval Janda na slova o vzdálenějších cílech. Nepřál si ale konfrontaci. Dokonce usedl za stůl vedle skokanských šéfů Jozífka i Škody. "Od uzavření smlouvy je vidím teprve podruhé. Neřeším to," pravil Janda.

Reklama