Hlavní obsah

Česko - Gruzie 71:57Basketbalisté i bez Satoranského a Veselého v přípravě na kvalifikaci přehráli Gruzii

Aktualizováno

Čeští basketbalisté v přípravném utkání v Praze porazili Gruzii 71:57 a naladili se pozitivně na závěr první fáze kvalifikace o postup na mistrovství světa. O výhře v pražské hale Královka rozhodli už v prvním poločase, kdy se jim dařilo v obraně i v útoku. Nejlepším střelcem byl se 16 body Jaromír Bohačík.

Foto: David Šváb, ČTK

Zleva Blake Schilb a Luka Bulašvili z Gruzie.

Článek

Češi, kterým chybějí dvě největší hvězdy Tomáš Satoranský a Jan Veselý, nastoupili v sestavě, ve které by za týden měli vyrukovat v Pardubicích na Finsko. Gruzii také scházela hlavní opora Tornike Šengelija, zato ale hrál jeden z nejlepších pivotů španělské ligy Giorgio Šermandini.

Domácí od začátku diktovali tempo. Svěřencům Ronena Ginzburga se dařilo zejména v obraně a za úvodních sedm minut dovolili soupeři jen dva body. Postupně se chytli i v útoku a soupeře ničili rychlými protiútoky, ze kterých dali 25 bodů. Vypracovali si tak náskok až o 20 bodů.

Po poločasové bouřce v kabině se Gruzínci přeci jen chytili, zlepšili obranu a drželi se v zápase díky 18 bodům amerického rozehrávače s gruzínským pasem Thadduse McFaddena. Na českých hráčích navíc byla už znatelná únava z náročné přípravy, ale vítězství si v klidu pohlídali.

Navázali tím na výhru nad Ukrajinou v zápase za zavřenými dveřmi, stejně tak se uskuteční sobotní odveta s Gruzií. Následně se už tým přesune do Pardubic, kde se bude připravovat na kvalifikační zápasy s Finskem a Bulharskem.

Přípravné utkání basketbalistů v Praze:
Česko - Gruzie 71:57 (18:11, 45:30, 57:45)
Nejvíce bodů: J. Bohačík 16, Hruban 11, Vyoral 9 - McFadden 18, Šermandini 12, Sanadze 8. Fauly: 24:23. Trestné hody: 25/17 - 26/19. Trojky: 6:2. Doskoky: 52:52.

Reklama

Související témata: