Hlavní obsah

Beachvolejbalistky skončily ve Varšavě ve čtvrtfinále, muži také

Aktualizováno

Volejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková prohrály na turnaji Světového okruhu ve Varšavě ve čtvrtfinále a v konečném pořadí obsadily páté místo. Vítězky předchozího čtyřhvězdičkového turnaje v Ostravě v Polsku podlehly kanadské dvojici Heather Bansleyová, Brandie Wilkersonová 1:2 na sety. Pátí skončili také Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková slaví triumf na turnaji Světového okruhu v Ostravě.

Článek

Kanaďankám ve Varšavě dokonale vyšla odveta za nedělní finálovou porážku z areálu v Dolních Vítkovicích. "Proti Brandy a Heather se nám povedl zopáknout bojovný tříseťák jako minulý týden v Ostravě, ale ke konci byly holky silnější," napsaly české hráčky na facebooku.

"Kanaďanky teď patří k nejsilnějším týmům, na posledních turnajích byly třetí a druhé. Holky proti nim z hlediska taktiky nepodaly úplně nejlepší výkon, přesto to znovu byl velmi těsný zápas," řekl trenér Simon Nausch.

Perušič a Schweiner, čtvrtý pár z ostravského turnaje, vyřadili ve 2. kole play off domácí dvojici Grzegorz Fijalek, Michal Bryl 2:0 na sety. Ve čtvrtfinále pak Češi narazili na další Poláky, nejvýše nasazené Piotra Kantora a Bartosze Losiaka.

S těmi minulý týden prohráli v Ostravě v semifinále, ale ve Varšavě jim porážku ve skupině oplatili. Ve čtvrtfinálovém duelu vyhráli čeští volejbalisté první set, zpočátku vedli i ve druhém, ale nakonec podlehli 11:15 v tie-breaku.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu ve Varšavě:
Muži:
Play off - 2. kolo:
Perušič, Schweiner (16-ČR) - Fijalek, Bryl (14-Pol.) 2:0 (19, 13),
čtvrtfinále:
Kantor, Losiak (1-Pol.) - Perušič, Schweiner 2:1 (-17, 19, 11).
Ženy:
Čtvrtfinále: Bansleyová, Wilkersonová (4-Kan.) - Hermannová, Nausch Sluková (5-ČR) 2:1 (19, -18, 8).

Reklama