Hlavní obsah

Hermannová, Nausch Sluková - Dubovcová, Štrbová 2:0České beachvolejbalistky jsou na písku v Gstaadu v play off

Gstaad
Aktualizováno

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková si na turnaji kategorie major v Gstaadu zajistily postup do play off. Druhý ženský pár Kristýna Hoidarová Kolocová a Michala Kvapilová a české mužské jedničky Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem budou po porážce na úvod bojovat ve čtvrtek o udržení v turnaji.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Markéta Nausch Sluková se raduje.

Článek

Nasazené pětky Hermannová, Sluková dnes ve Švýcarsku porazily 21:19 a 21:17 slovenskou dvojici Natália Dubovcová, Andrea Štrbová. "Mákly jsme si ale pořádně. Kouči na obou stranách museli z těch krásných zákroků a z množství chyb ve švýcarském zákeřném větru určitě chvílemi šedivět," napsaly české beachvolejbalistky na facebooku.

O vítězství ve skupině E a tím i přímý postup do osmifinále se vítězky červnového turnaje v Ostravě utkají s americkou dvojicí Nicole Branaghová a trojnásobná olympijská šampiónka Kerri Walshová Jenningsová.

Ve skupině B podlehly Kolocová s Kvapilovou 0:2 na sety domácímu duu Nina Betschartová, Tanja Hüberliová. Perušič se Schweinerem zase stejným skóre nestačili na Poláky Michala Bryla a Grzegorze Fijalka.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie major v Gstaadu (Švýcarsko):
Muži:
Skupina A:
Bryl, Fijalek (17-Pol.) - Perušič, Schweiner (16-ČR) 2:0 (10, 14)).
Ženy:
Skupina B:
Betschartová, Hüberliová (15-Švýc.) - Hoidarová Kolocová, Kvapilová (18-ČR) 2:0 (13, 15).
Skupina E:
Hermannová, Nausch Sluková (5-ČR) - Dubovcová, Štrbová (28-SR) 2:0 (19, 17).

Reklama