Hlavní obsah

Hoidarová Kolocová, Kvapilová - Gruszczyňská, Gromadowská 2:0Český pár začal na mistrovství Evropy suverénně

Haag/Praha

Obhájkyně stříbra Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou zahájily mistrovství Evropy v beachvolejbalu přesvědčivým vítězstvím. Polky Jagodu Gruszczyňskou a Aleksandru Gromadowskou přehrály na úvod skupiny F v Haagu 21:10 a 21:14. Dnes budou hrát Kolocová s Kvapilovou ještě jednou, poprvé se pak představí i zbývající dvě české ženské dvojice.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Kristýna Hoidarová Kolocová (na snímku) mohla být se svým výkonem spokojená

Článek

Nasazené šestky Kolocová s Kvapilovou v poslední době neměly výsledky podle představ, ale úvod evropského šampionátu jim vyšel. S Polkami se na písku zdržely 32 minut. Vyrovnaná byla jen první polovina druhého setu, v němž od stavu 12:12 Češky získaly devět z následujících jedenácti míčů.

Úroveň hry negativně ovlivnil silný a nevyzpytatelný vítr, se kterým se zejména polské volejbalistky nevyrovnaly a chybovaly na příjmu i v útoku. "Zápas byl hrozně těžký. Foukalo, honil se vítr po všech čertech a bylo hrozně těžké se na to nějakým způsobem adaptovat. Musím říct, že jsme udělaly méně chyb než Polky. Bylo to celkově o chybách a o bojovnosti," řekla po zápase ČTK a Českému rozhlasu Kolocová.

Dnes večer (od 20:30) si společně s Kvapilovou zahrají proti ruské dvojici Xenia Dabižová, Darja Mastikovová.

Poprvé si atmosféru ME v Nizozemsku dnes vyzkoušejí také nasazené dvojky a předloňské finalistky Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou a také Martina Bonnerová s Šárkou Nakládalovou.

Ženy:
Skupina F:
Hoidarová Kolocová, Kvapilová (6-ČR) - Gruszczyňská, Gromadowská (27-Pol.) 2:0 (10, 14).
17:30 Bonnerová, Nakládalová (25-ČR) - Stubbeová, Van Ierselová (8-Niz.),
20:30 Hermannová, Sluková (2-ČR) - Jupiterová, Chamereauová (31Fr.),
Kolocová, Kvapilová - Dabižová, Mastikovová (22-Rus.).

Reklama