Hlavní obsah

Trenér Sloan oslavil v NBA jubilejní 1000. vítězství

NEW YORK

Čtyřiašedesátiletý Jerry Sloan se stal teprve pátým trenérem v historii basketbalové NBA, který na lavičce oslavil vítězství v tisícovce zápasů. O jubilejní úspěch se v pondělním duelu s Dallasem postarali jeho svěřenci z Utahu, kteří doma porazili finalisty minulého ročníku 101:79 a potvrdili pozici nejlepšího týmu současnosti.

Článek

Sloan se dočkal emotivního závěru utkání, poslední dvě minuty se z hlediště ozývalo jeho jméno, které skandovalo bezmála 20 000 diváků. "Je to lepší, než když na mě bučí. Párkrát jsem to za ta léta zažil," řekl Sloan. "Ale nejdůležitější je, že se bavili, protože můj tým hrál skvěle," dodal trenér, který po zápase přijímal jednu gratulaci za sebou. Tu poslední před odchodem do šaten od kouče soupeře Averyho Johnsona, jenž se ve své krátké kariéře dočkal zatím devadesáti výher. "Zaslouží si to. Je to jeden z nejzásadovějších koučů v historii tohoto sportu," poklonil se Johnson.

Sloanův tým táhl k vítězství Carlos Boozer s 31 body a 11 doskoky, na druhé straně byl jen o něco horší Dirk Nowitzki, autor 26 bodů a deset doskočených míčů, kterého ale spoluhráči nepodpořili. Domácí basketbalisté pak podepsali míč a předali jej trenérovi. "Jsem rád, že to máme za sebou. Teď už zase můžeme hrát basketbal," udělal tečku za překonáním milníku Sloan, který má na kontě také 663 porážek.

Phoenix prodloužil vítěznou sérii už na jedenáct zápasů a vyhrál 103:89 v Orlandu. Nejlepším střelcem Suns byl se třiceti body Amare Stoudemire, 15 asistencí a 18 bodů přidal rozehrávač Steve Nash. Nejofenzivnější tým ligy rozhodl zápas obranou ve třetí čtvrtině. "Zatímco v útoku jsme na tom dobře pořád, v téhle čtvrtce to byl podle mě nejlepší defenzivní výkon, jaký jsme kdy předvedli," uvedl trenér Mike D'Antoni.

Wade stále bojuje s bolestí zubů

Dwyane Wade navzdory bolavým zubům nastřílel v dresu Miami sedmatřicet bodů a postaral se o vítězství obhájců titulu 99:77 v domácím utkání s Torontem. Hlavní oporu týmu trápí chrup už týden, nepomohly mu ani tři návštěvy u zubaře. "Fakt to bolí a každý, kdo tím prošel, ví, o čem mluvím. To dokáže člověka dostat na kolena," řekl Wade. Přesto mu bolesti neubraly na přesnosti, v zápase proměnil 11 ze 13 šestek a dvakrát se mu podařilo zaznamenat desetibodovou šňůru.

Philadelphia utrpěla další porážku, kterou jí na její vlastní palubovce připravil v poměru 79:81 Portland. Osmkrát za sebou prohráli Sixers naposledy v roce 1997, kdy absolvoval nováčkovskou sezonu Allen Iverson. Ten je teď na odchodu z klubu ve chvíli, kdy se tým ocitl na dně Východní konference. Na opačném konci tabulky Atlantické divize je New Jersey, které porazilo 105:92 Memphis, a to především zásluhou Vince Cartera, jenž nastřílel devět trojek a celkem 37 bodů.

Výsledky pondělních zápasů NBA
Philadelphia - Portland 79:81, Orlando - Phoenix 89:103, New Jersey - Memphis 105:92, New York - Boston 90:97, Los Angeles Clippers - San Antonio 81:103, New Orleans - Cleveland 95:89, Chicago - Indiana 106:91, Utah - Dallas 101:79, Miami - Toronto 99:77.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články