Hlavní obsah

Fuenlabrada - Nymburk 71:72Nymburk vydřel v LM důležitou výhru na hřišti Fuenlabrady

Madrid

Basketbalisté Nymburku vybojovali v Lize mistrů velmi důležitou výhru 72:71 na hřišti Fuenlabrady a po vítězství nad španělským celkem se vrátili do boje o postup. S bilancí dvou výher a čtyř porážek je český mistr ale stále ve spodní polovině tabulky skupiny C. Fuenlabrada má vyrovnanou bilanci 3-3.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Hosté začali velmi dobrou obranou a za prvních sedm minut dovolili soupeři jen šest bodů. Naopak v nymburském dresu se chytil Bracey Wright a pomohl Nymburku vybudovat už v první čtvrtině náskok 12 bodů.

Pak sice domácí také zlepšili obranu a chvíli přibrzdili útok Nymburku, český mistr si však udržel vedení, poslední tři minuty první půle vyhrál 10:1 a do poločasu šel s náskokem 15 bodů.

Dvouciferný náskok si Nymburk držel i celou třetí část a měl duel skvěle rozehraný. Ale do poslední desetiminutovky vstoupil soupeř skvěle zejména zásluhou Luky Rupnika a šňůrou 11:0 se vrátil do zápasu.

Po snížení na pouhé tři body ale dal důležitou trojku Vojtěch Hruban a uklidnil spoluhráče. Domácí sice do úplného závěru bojovali o obrat, ale Nymburk přesnými trestnými hody důležité vítězství udržel. Wright a Hruban k tomu přispěli 20 body.

Další zápas sehraje Nymburk v úterý v Praze na Královce proti Bambergu, který dnes podlehl Hapoelu Jeruzalém 85:88 a má tři výhry a tři porážky. Nymburk se tak bude moci na aktuálně třetí tým tabulky bodově dotáhnout.

Utkání 6. kola skupiny C basketbalové Ligy mistrů:
Fuenlabrada - Nymburk 71:72 (12:20, 23:38, 42:57)
Nejvíce bodů: Garcia 15, Rupnik 12, Cruz a Popovič po 8 - Hruban a Wright po 20, Benda 9. Fauly: 21:22. Trestné hody: 14/10 - 26/20. Trojky: 11:4. Doskoky: 37:44.

Reklama

Související témata: