Hlavní obsah

Německo - Česko 30:28Je rozhodnuto! Házenkářky znovu prohrály a ME pro ně skončilo

Václav Trousil (Brest)Sport.czPrávo
Aktualizováno

Třetí zápas, třetí porážka. České házenkářky prohrály i poslední duel v základní skupině evropského šampionátu ve Francii. V Brest aréně podlehly Němkám 28:30 a turnaj pro ně skončil.

Foto: Robert Grim/chf.cz

České házenkářky v klíčovém utkání na ME prohrály s Německem a šampionát pro ně skončil už po základní skupině.

Článek

Oba týmy byly od samého začátku hodně nervózní. Oproti minulým utkáním se zvedla česká obrana. Za osm minut dovolila Němkám jen jeden gól. Leč v ofenzivě přidaná hodnota nepřišla. Za deset minut se třikrát trefila jen Luzumová, hned dvakrát pak ze sedmimetrových hodů.

Na Češkách bylo vidět odhodlání a dravost. Mladé Němky s jejich obranou měly problémy. Po jedné ubráněné akci se přes celé hřiště trefila do prázdné branky i gólmanka Satrapová.

Bez kapitánky to nešlo

Nabuzené reprezentantky si vypracovaly mírný náskok, ale na deset minut kvůli zranění lokte přišly o kapitánku Luzumovou. Němky absence nejlepší české hráčky dokonale využily a skóre vyrovnaly.

Nervózní házená pokračovala i ve druhém dějství. Hra českého týmu rostla a padala s výkonem Luzumové, která v zápase i přes zdravotní potíže pokračovala. Žádná její spoluhráčka ale nedokázala vystoupit z jejího stínu.

Němky, které se chytly třígólovou sérií, rázem ožily a mírný náskok kontrolovaly. Nervózní Češky pod rostoucím tlakem s blížícím se koncem zápasu chybovaly. Navíc neproměnily i několik slibných šancí. Nakonec prohrály o dva góly.

Porážka znamená, že český tým končí ve skupině D bez jediného bodu na posledním čtvrtém místě a turnaj pro něj skončil.

Mistrovství Evropy v házené, skupina D
Německo - Česko 30:28 (16:16)
ČR: Satrapová 1, Kudláčková - Knedlíková 2, Kovářová 6, Ryšánková 2, Mika, Kordovská, Luzumová 10/7, Konečná, Šustková, Adámková 2, Marčíková, Šetelíková, Zachová, Jeřábková 4, Malá 1.
Nejvíce branek Německa: Schmelzerová 7, Geschkeová a Bölková po 5.
Rozhodčí: Vranesová, Wenningerová (obě Rak.). Sedmimetrové hody: 7/7 5/5. Vyloučení 4:5. Diváci: 2930.
Nizozemsko - Chorvatsko 34:23
Maďarsko - Španělsko 32:26
Norsko - Rumunsko 23:31
Aktuální tabulka skupiny D
1.Rumunsko330091:756
2.Německo320187:894
3.Norsko310286:812
4.ČR300373:920

Reklama

Související témata: