Hlavní obsah

České házenkářky se v play off o MS utkají s Černou Horou

České házenkářky se v play off o postup na mistrovství světa v příštím roce utkají s Černou Horou a se soupeřem si zopakují souboj o MS 2011. Svěřenkyně trenéra Jana Bašného začnou dvojzápas doma v rozmezí 31. května až 2. června, odveta bude na programu na soupeřově půdě mezi 4. a 6. červnem. Rozhodl o tom sobotní los v dějišti evropského šampionátu v Paříži.

Foto: Robert Grim/chf.cz

České házenkářky se v play off o MS utkají s Černou Horou

Článek

Češky, které na vrcholícím Euru nepostoupily ze základní skupiny, figurovaly mezi devíti týmy v druhém výkonnostním koši. Mohly dostat i vládkyně světové házené posledních let Norky, které se na končícím evropském mistrovství Evropy nedostaly do semifinále, těm se ale vyhnuly.

Černohorky před šesti lety vyhrály evropský šampionát a ve stejném roce získaly stříbro na olympijských hrách v Londýně. Na loňském mistrovství světa obsadily šesté místo, což bylo jejich maximem. Na vrcholícím Euru postoupila Černá Hora z třetího místa ve skupině a celkově uhrála dvě vítězství. Do semifinále neprošla.

Los play off:
Česko - Černá Hora
Chorvatsko - Německo
Dánsko - Švýcarsko
Švédsko - Slovensko
Bělorusko - Norsko
Srbsko - Polsko
Makedonie - Slovinsko
Rakousko - Maďarsko
Španělsko - Island

Černá Hora byla v posledních letech pro Češky poměrně častým soupeřem. Předloni na mistrovství Evropy s ní reprezentantky prohrály o gól 27:28 a těsně jí podlehly i v obou zápasech kvalifikace o předchozí Euro v roce 2014. V play off o světový šampionát v roce 2011 Češky s balkánským soupeřem vysoko prohrály.

Reklama