Hlavní obsah

Příležitost pro Satoranského, Wall bude Wizards chybět po zbytek sezony

Washington

Basketbalisté Washingtonu se budou muset po zbytek sezony NBA obejít bez kapitána Johna Walla. Klíčový hráč týmu musí vyřešit problémy s patou operací, po které má být mimo hru šest až osm měsíců. To dává šanci českému rozehrávači Tomáši Satoranskému, aby se udržel v základní sestavě.

Foto: Eric Christian Smith, ČTK/AP

John Wall bude Washingtonu chybět do konce sezony.

Článek

Wall, který v průměru sbíral v této sezoně 20,7 bodu a 8,7 asistence na utkání, bojuje s ostruhou na patě už delší dobu. V sobotu se podrobil vyšetření, po kterém mu lékaři doporučili operaci. Vzhledem k tomu, že Washingtonu se vzdaluje šance na play off, po konzultaci s klubem se rozhodl operaci příští týden podstoupit.

"John se potkal se specialistou v Green Bay. Půjde na operaci, která pro něj znamená konec sezony," řekl trenér Scott Brooks. "Znám Johna tři roky a je to tvrďák. Nikdy si nestěžuje. Ale někdy přijde čas, kdy je třeba udělat těžké rozhodnutí," dodal.

Trenér Wizards: Tomáš je připravený

Wallova absence by mohla být příležitostí pro Satoranského, který za něj úspěšně zaskakoval už při zranění v minulé sezoně a v základní sestavě ho nahradil i při posledních absencích včetně sobotního zápasu s Charlotte.

"Tomáše čeká velká příležitost. Je na to připravený. V minulé sezoně měl několik momentů, kdy nás zachránil," prohlásil Brooks.

Kromě Satoranského mají Wizards na post rozehrávače už jen bývalého hráče Nymburku Chassona Randlea a nedávnou posilu Rona Bakera. Není vyloučeno, že vedení bude shánět dalšího rozehrávače jako v minulé sezoně, kdy byl Wall rovněž delší dobu zraněný.

Reklama

Související témata: