Hlavní obsah

Česko - Argentina 26:26Házenkáři neudrželi sedmigólový náskok a s Argentinci remizovali

Čeští házenkáři jen remizovali v přípravném utkání v Chebu s Argentinou 26:26. Reprezentanti vedli nad účastníkem nadcházejícího mistrovství světa až o sedm branek, ale závěr vůbec nezvládli a v posledních sekundách inkasovali vyrovnávací gól ze sedmimetrového hodu. Češi tak mají ze čtyř přípravných zápasů na přelomu roku bilanci jedné remízy a tří porážek.

Foto: Vejrostová chf.cz/Alžběta, ČTK

Pavel Horák v úočné akci.

Článek

Reprezentanti nejprve na konci prosince prohráli oba zápasy na přípravném turnaji v Polsku s Rumunskem i Japonskem a v minulém týdnu neuspěli ani na hřišti pořadatele světového šampionátu Německa.

Proti Argentině, která na rozdíl od českého týmu rovněž bude startovat na MS, národní celek začal dobře a 40 minut dominoval. Do poločasu šli reprezentanti s náskokem 13:10 a šňůrou čtyř gólů po změně stran odskočili už na sedm branek.

Trenéři Jan Filip s Danielem Kubešem postrádali některé marody a v závěru za zdánlivě rozhodnutého stavu nasadili mladíky, aby nasbírali mezinárodní zkušenosti. Ještě v 55. minutě si domácí tým udržoval čtyřbrankové vedení, ale v samém závěru se začal náskok povážlivě snižovat.

Reprezentanti od stavu 26:22 nedali více než pět minut gól a nakonec o vítězství přišli, i když mezi tyčemi chvílemi doslova čaroval gólman Galia. Argentinci v posledních dvou minutách využili přesilovku k vyrovnání, o které se zasloužil ze sedmičky Sebastian Simonet.

Jihoameričané si v generálce na šampionát spravili chuť po předchozím debaklu s Německem. Český celek se znovu sejde až před jarním pokračováním evropské kvalifikace, kterou zahájil dvěma výhrami.

Přípravné utkání házenkářů v Chebu:
Česko - Argentina 26:26 (13:10)
Sestava a branky ČR: Mrkva, Galia - Hrstka 4, Bečvář 4, Horák 2, Štěrba, Piroch, Petrovský 1, Škvařil 2, Vančo 4, Zdráhala 3, Poloz 1, Patzel, Dokoupil, Mubenzem 3, Monczka 2, Zeman.
Rozhodčí: Opava, Válek (oba ČR). Sedmimetrové hody: 3/2 - 3/1. Vyloučení: 3:0. Diváci: 1100.

Reklama

Související témata: