Hlavní obsah

Házenkáři Karviné v prvním finále nakročili k zisku poháru

Kutná Hora

Házenkáři Karviné nakročili k zisku Českého poháru. V prvním finálovém duelu proti Dukle Praha zvítězili 29:26 a mají na dosah osmý triumf v soutěži. Odvetu bude Baník hostit za týden 22. ledna.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Karviné Nemanja Marjanović a Štěpán Jeníček z Dukly.

Článek

Dukla při rekonstrukci domovské haly v Ruzyni zvolila pro pohárové finále azyl v kutnohorské sportovní hale Klimeška a téměř celý první poločas se s lídrem extraligy přetahovala o vedení. Před přestávkou si ale hosté vypracovali třígólové vedení, a třebaže se Pražanům povedlo ještě vyrovnat na 16:16 a pak ještě snížit na rozdíl jediné branky (20:21), před sebe už Karviná soupeře nepustila.

"Klíčem bylo vydržet prvních patnáct dvacet minut, kdy na nás vyvinula Dukla velký tlak. Museli jsme se soustředit na svou hru a nenechat se zlomit," citoval svazový web karvinskou spojku Dominika Soláka. "Nebylo to bez nervů. Mohli jsme odskočit na pět šest gólů, rozhodnout, ale nezvládli jsme to. Dukla se znovu dotáhla. Byl to těžký zápas," dodal.

Baník, úřadující extraligový mistr, dosud získal trofej sedmkrát, naposledy v sezoně 2015/16. Loni ve finále podlehl Plzni. Dukla usiluje o sedmý primát a první od ročníku 2013/14.

Finále Českého poháru házenkářů - 1. utkání v Kutné Hoře:
Dukla Praha - Karviná 26:29 (11:13)
Nejvíce branek: Patzel 8/2, Blecha a Reichl po 5 - Chudoba 7, Zbránek 6, Brůna 5.
Odveta je na programu 22. ledna v Karviné.

Reklama

Související témata: