Hlavní obsah

Washington - New York 101:100Wizards vyhráli v Londýně košem v poslední vteřině. Satoranský dal 14 bodů

Aktualizováno

Basketbalista Tomáš Satoranský pomohl Washingtonu 14 body k vítězství nad New Yorkem 101:100. V utkání hraném netradičně v Londýně v rámci propagace NBA patřil k nejlepším hráčům Wizards, kteří v zápase smazali manko až 19 bodů. Rozhodující body dal v poslední vteřině Thomas Bryant poté, co sudí označili blok soupeře za nedovolený a jednalo se proto o technický koš. Kromě 14 bodů si Satoranský za 30 minut připsal také pět asistencí, dva doskoky a dva zisky.

Foto: David Šváb, ČTK

Český rozehrávač Tomáš Satoranský z Washingtonu smečuje během duelu NBA v londýnské O2 Areně.

Článek

Satoranský byl na zápas na evropském území hodně natěšený a také byl prvním střelcem večera. Oproti poslednímu utkání s Torontem se mu střelecky dařilo a proměnil šest z osmi střel včetně efektní smeče po doskoku.

Wizards však nefungovala obrana a New York unikal až na 19 bodů. Pak ale zavelel Satoranský a dvěma trojkami pomohl do poločasu stáhnout ztrátu na 10 bodů.

S 12 body byl v poločase nejlepším střelcem svého týmu.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Luke Kornet z New Yorku Knicks brání Tomáše Satoranského z Washingtonu Wizards.

Jenže Washingtonu se nedařilo náskok soupeře smazat, jelikož v dresu Knicks se prosazovali netradiční střelci Luke Kornet či Allonzo Trier. Naopak v dresu Wizards se hledal Bradley Beal.

Šest minut před koncem ale dal Beal dvě trojky po sobě a nasměroval tým k obratu. Dvě minuty před koncem pak Beal potvrdil, že v posledních čtvrtinách bývá nezastavitelný a košem s faulem získal vedení o čtyři body.

Foto: David Šváb, ČTK

Český basketbalista Tomáš Satoranský z Washingtonu v utkání NBA v Londýně.

New York se ale nevzdával a byl blízko vedení, když ještě čtyři vteřiny před koncem vedl. Pak ale vyšla Wizards akce, po které se snažil skórovat Bryant a obránce ho zablokoval až ve chvíli, kdy míč už klesal, což museli rozhodčí po přezkoumání u videa uznat jako technický koš. Washington tak mohl slavit třetí výhru z posledních čtyř zápasů.

Beal byl s 26 body nejlepším střelcem utkání, za New York dal Emmanuel Mudiay 25 bodů.

Výsledky NBA:
Charlotte - Sacramento 114:95
Denver - Chicago 135:105
Indiana - Philadelphia 96:120
Oklahoma City - LA Lakers 128:138 po prodl.
Toronto - Phoenix 111:109
Washington - New York 101:100 - hráno v Londýně (za domácí Satoranský 14 bodů, 5 asistencí, 2 doskoky).

Reklama

Související témata: