Hlavní obsah

Návrat do staré haly? Žádný problém, Nymburk vyhrál o 41 bodů

Nymburk

Basketbalisté Nymburku v dohrávce 15. kola NBL přehráli oslabenou Ostravu jasně 100:59. Už v poločase vedli domácí o 38 bodů a snadno si tak pohlídali neporazitelnost. Utkání se v rámci oslav 90 let nymburského basketbalu hrálo netradičně v hale ZŠ Komenského, kde český mistr v nejvyšší soutěži začínal, než se přesunul do Sportovního centra.

Foto: David Šváb, ČTK

Tomáš Vyoral z Nymburku (vlevo) a Martin Nábělek a Milan Stanojevič z Ostravy v akci během utkání basketbalové ligy.

Článek
Fotogalerie

Ostravský klub se potýká s nemocí v kádru a přijel tak bez několika opor. Nymburk toho využil, těsnou obranou dostával soupeře pod tlak a následné chyby trestal.

Už od druhé čtvrtiny utkání připomínalo exhibici a oba týmy předváděly čtyřem stovkám fanoušků na malé tribuně pohledné akce. Nymburk mohl točit celou sestavu a šetřit tak síly na sobotní závěr základní části na USK a následný poslední zápas v základní skupině Ligy mistrů v Bambergu.

Nejlepším střelcem byl s 15 body Martin Kříž, který přidal i 17 doskoků, což byl třetí nejlepší výkon v sezoně. Vojtěch Hruban přidal 14 bodů, Tomáš Vyoral k deseti bodům zaznamenal 13 asistencí. Rovněž jen dva hráči měli v sezoně více asistencí. Za Ostravu dal Justus Alleyn 21 bodů.

Basketbalová Kooperativa liga mužů - 15. kolo:
Nymburk - Ostrava 100:59 (23:10, 62:24, 83:44)
Nejvíce bodů: Kříž 15, Hruban 14, Davis a Peterka po 13, Myers a Vyoral po 10 - Alleyn 21, Bažant 12, Nábělek 9.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.