Hlavní obsah

Karviná podlehla Kopřivnici a extraligu házenkářů vede Plzeň

Praha
Aktualizováno

Házenkáři Karviné našli po sedmi zápasech v extralize přemožitele a po domácí porážce 31:33 s Kopřivnicí přišli o vedení v tabulce. Do čela pořadí se posunula Plzeň díky sobotnímu vítězství 31:27 v Brně, karvinský Baník má ale stále ještě zápas k dobru.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Karvinský Michal Brůna (vlevo) a kopřivnický Rostislav Brůna - archivní snímek.

Článek

V Karviné přitom nic nenasvědčovalo tomu, že by mistrovský Baník coby čerstvý vítěz Českého poháru měl přijít o domácí neporazitelnost v sezoně. V poločase favorit vedl o pět gólů 18:13, jenže druhou třicetiminutovku nezvládl.

Hosté z Kopřivnice se dokázali vrátit do zápasu a soupeře opět obrali o body. V říjnu s Karvinou uhráli doma remízu 32:32. Nyní ukončili její vítěznou sérii v domácích soutěžích, která od porážky s Frýdkem-Místkem na konci října trvala v extralize a poháru dvanáct zápasů.

Plzeň potvrdila roli favorita v hale předposledního Brna a vede o bod. O další dva zpět je třetí Jičín, který si připsal očekávaný úspěch proti poslední Litovli (34:26) a po čtvrtém vítězství za sebou a desátém celkově se odpoutal od Nového Veselí, které remizovalo 22:22 v Lovosicích.

Nerozhodný výsledek zařídil nejlepší střelec soutěže Václav Klimt, jehož gól ze sedmičky uhájil Lovosicím domácí neporazitelnost v soutěži. Lovci nicméně poprvé před vlastními diváky ztratili bod. "Pro nás je bod velká ztráta, asi stejně velká jako zisk pro Veselí," řekl lovosický trenér Milan Berka.

Jeho tým nyní drží poslední postupové místo pro play off jen o skóre za Duklou a před Zubřím. Oba konkurenti totiž své zápasy vyhráli - Pražané porazili 28:22 Hranice, Zubří po třech porážkách zvítězilo 27:24 nad Frýdkem-Místkem, který má nyní po čtvrtém utkání bez výhry už jen o bod víc. Uhájil alespoň lepší bilanci ve vzájemných zápasech, proto zuberský kouč Dušan Poloz litoval, že jeho tým neudržel devítibrankový náskok.

"Posledních 15 minut nám hrubě nevyšlo. Měli jsme hodně zahozených šancí v posledních minutách a byl bych nerad, kdyby nás to ve výsledném sčítání vyšlo draho," řekl Poloz.

Extraliga házenkářů - 16. kolo:
Karviná - Kopřivnice 31:33 (18:13).

Reklama

Související témata: