Hlavní obsah

Řeším jen marody a doktory. Už mám přezdívku Zraněný, povzdechl si Czudek

Nový Jičín

Rozporuplný víkend, který jako by symbolizoval celou dosavadní prapodivnou sezonu, mají za sebou basketbalisté Opavy. Ve finále Českého poháru po porážce s Nymburkem 68:102 sice po dvou letech znovu získali stříbrné medaile, přišli ale o další dva hráče. V sobotu v semifinále proti Děčínu (82:78) si poranil patu reprezentační rozehrávač Jakub Šiřina a z nedělního finále odstoupil se zlomeninou lícní kosti Luděk Jurečka.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Trenér basketbalistů Opavy Petr Czudek.

Článek

„Je mi Luďka velice líto. Moc se do Nového Jičína, kde začínal a dlouho hrál, těšil. Finále začal trojkou, ovšem všechno zkalilo to nepříjemné zranění v obličeji. Místo aby přebíral medaili, je v nemocnici," krčil rameny krátce po prohraném finále opavský trenér Petr Czudek.

Jurečka je po Švandrlíkovi (nos) a Bukovjanovi (podočnicový oblouk) třetím hráčem Opavy, který se v této sezoně zranil v obličeji. „Už nevím, co mám dělat, asi budu muset zajít do kostela pomodlit se. Už mám přezdívku Zraněný, protože pořád dokola řeším jen zraněné hráče a doktory, zraněné hráče a doktory," přemítal Czudek, který si ani nemohl úplně vychutnat vybojovanou medaili. Hned po utkání přemýšlel, jak se v blížící se nadstavbě, do které jde Opava až ze sedmého místa, vypořádá s absencí klíčového rozehrávače Šiřiny.

„Má odraženou patu, to není lehké zranění. Sám jsem s tím laboroval tři čtyři měsíce, takže vím, jaké to je. Doufejme, že to nebude tak vážné a že se brzy vrátí," povzdechl si někdejší reprezentační rozehrávač Czudek, jemuž z opavské sestavy vypadávají, nebo se po zranění vracejí, hráči prakticky celou sezonu.

Aktuálně nemůže počítat se čtyřmi. Kromě Jurečky se Šiřinou jsou zranění i Gniadek a Klečka, se sebezapřením hrají Zbránek a Bukovjan. „Ve středu hrajeme ligu v Pardubicích a pak už bude konečně reprezentační přestávka. Snad se v ní dáme dokupy, ať nás je aspoň deset jedenáct do rotace a můžeme tu nadstavbu odehrát co nejlépe. Aktuálně se nás na tréninku často nesejde ani deset," přiznal nejlepší opavský střelec pohárového finále Václav Bujnoch.

„Sezona nám zatím moc nevycházela. V Lize mistrů ani v lize se nám nedařilo, jak jsme chtěli, proto je to stříbro z poháru velmi cenné. Je to pro nás především velká psychická vzpruha. Snad se od té placky odrazíme k lepším výkonům před play off," vykládal Bujnoch.

Reklama

Související témata: