Hlavní obsah

UP Olomouc - Stiinta Bacau 2:3Znovu těsná prohra. Konec. Volejbalistky Olomouce neprošly do semifinále

Olomouc

Volejbalistky UP Olomouc nepostoupily mezi čtyři nejlepší celky v Poháru CEV. V domácím prostředí prohrály ve čtvrtfinálové odvetě s rumunským celek Stiinta Bacau 2:3 na sety, přestože vedly 2:0. V součtu s porážkou 2:3 v prvním duelu to znamená vyřazení.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Šárka Kubínová z Olomouce.

Článek

"Je to obrovská škoda, protože postup byl blízko," litoval olomoucký kouč Jiří Teplý. "První dva sety jsme odehráli v euforii, byli jsme pozorní v obraně a dobře útočili, ale ve třetím jsme možná pod dojmem rychlého vedení na jeho začátku polevili a čekali na konec. Hosté hráli pořád stejně, tlačili nás servisem a postupně nás donutili k chybám. Ty rozhodly také tie-break," citoval Teplého web Českého volejbalového svazu.

Hanácký tým určoval v úvodu průběh hry od prvních míčů. Slabší chvilku si vybral jen v prostřední části první sady, kdy pustil hosty do dvoubodového vedení, ale závěr setu ovládl zásluhou lepšího servisu a obrany.

Ve druhém dějství se svěřenkyně trenéra Jiřího Teplého dostaly do brejku na stav 16:13 a 21:15. Houževnaté Rumunky sice stáhly na tříbodový rozdíl, ale koncovka opět vyzněla pro současné nejlepší české družstvo.

Za stavu 2:0 pro Olomouc byly Rumunky na pokraji vyřazení a to je vyburcovalo k maximální koncentraci, razanci a přesnosti. Ve třetím setu to vedlo k nárůstu jejich náskoku až na sedmibodový rozdíl, na který už domácí volejbalistky nedokázaly i přes prostřídání základní sestavy zareagovat.

Výpadky na příjmu i v obraně v olomoucké sestavě nahrály v dalším pokračování opět do rumunských karet, hráčky Bacau si větším důrazem a lepším servisem vynutily tie-break.

V případě olomoucké výhry v něm by to znamenalo pokračování takzvaným "zlatým setem". Dlouho to na něj vypadalo. Hanačky vedly 6:2, v závěru ještě 14:12, ale vlastními chybami se připravily o možnost pokračování a postup spadl do klína rumunskému celku.

Odvetné utkání čtvrtfinále Poháru CEV volejbalistek:
UP Olomouc - Stiinta Bacau 2:3 (21, 20, -20, -20, -16)
Rozhodčí: Calleja (Malta), Pavlov (Rus.). Čas: 122 min. Diváci: 500.
Sestava a body Olomouce: Orvošová 19, Košická 8, Trnková 13, Michalíková 14, Strušková 8, Kubínová 5, libero Kovářová - Kossányiová 9, Napolitano-Šenková 3, Dedíková 1, Sokolová 3. Trenér: Teplý.
Nejvíce bodů Bacau: Cazacuová 20, Otaševičová 18, Kolevová 16.
První zápas 2:3, postupuje Bacau.

Reklama

Související témata: