Hlavní obsah

Volejbalisté Odoleny Vody jsou ve čtvrtfinále

Odolena Voda

Před rokem se volejbalisté Odoleny Vody zachraňovali v baráži v extralize, nyní si zahrají čtvrtfinále. Rozhodující třetí zápas proti Lvům Praha vyhráli doma 3:1. V play off vyzvou buď České Budějovice, nebo Liberec, o čemž rozhodne nedělní druhý duel předkola mezi Příbramí a Ústím nad Labem.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Volejbalové utkání (ilustrační foto)

Článek

V dosavadních čtyřech zápasech předkola vždy platilo, že zvítězil hostující celek. Aero však podruhé v domácí hale nezaváhalo, a to především díky výbornému podání.

"Dramatické utkání rozhodl lepší servis i mezihra, zejména v koncovce čtvrté sady," pochvaloval si kouč Aera Jiří Šiller. Kolega Tomáš Pomr mu přitakal. "Domácí lépe podávali, s výjimkou třetí sady, v níž jsme se dokázali vypořádat s jejich největší zbraní. Do čtvrté sady jsme šli s nadějí, tu však domácí zlomili v koncovce," řekl trenér Lvů.

Pokud v neděli zvítězí Příbram, nastoupí Odolena Voda v play off proti vítězi základní části Jihostroji. Pokud by uspělo Ústí, bude hrát Aero proti Liberci. Rozhodující zápas v hale příbramských Kocourů začne v neděli v 18 hodin.

Předkolo play off volejbalové extraligy mužů - 3. zápas:
Odolena Voda - Praha 3:1 (19, 26, -21, 21)
Nejvíce bodů: Mikula 20, Hladík 16, Vanags 13 - Naarden 29, Krajčovič 12, Šulc 9. Konečný stav série: 2:1.

Reklama