Hlavní obsah

U basketbalistů Děčína skončil po téměř 15 letech trenér Budínský

Bývalý reprezentační trenér Pavel Budínský skončil před koncem nadstavbové části ligy basketbalistů u týmu Děčína, který vedl téměř 15 let. S vedením aktuálně pátého týmu tabulky se dohodl na okamžitém ukončení smlouvy, jež měla platit ještě na příští sezonu. Na lavičce ho nahradí Tomáš Grepl, který tým povede už v sobotním utkání ve Svitavách.

Foto: bkdecin.cz

Už bývalý kouč děčínských basketbalistů Pavel Budínský v diskusi s Tomášem Pomikálkem.

Článek

"Trenér Budínský tady odvedl ohromný kus práce, nikdo už mu nevezme zásluhy, které měl na nejúspěšnějším období našeho klubu. Vedení za ním po celou dobu pevně stálo a plně ho podporovalo. V tuto chvíli však dospělo k rozhodnutí provést změnu, a to s okamžitou platností," napsali zástupci Děčína na klubovém webu.

Pětačtyřicetiletý Budínský byl v NBL služebně suverénně nejstarším koučem, Válečníky vedl už od sezony 2004/05. Během té doby s týmem vybojoval tři druhá a tři třetí místa, za celou dobu jeho působení neskončil Děčín hůř než pátý. V letech 2010 až 2013 trénoval zároveň i národní tým, s nímž postoupil na mistrovství Evropy.

Jeho nástupce Grepl je někdejším dvojnásobným nejlepším střelcem české ligy, v roce 1996 získal v brněnském dresu titul. V uplynulých třech letech působil v Německu jako asistent trenéra bundesligového Weissenfelsu, předtím tutéž pozici zastával v USK Praha. Pracoval i u mládežnických reprezentací.

Reklama