Hlavní obsah

Ostravští volejbalisté po vyřazení mistra nestačili na Jihostroj

Praha

Volejbalisté Českých Budějovic vykročili do semifinálové série extraligy hladkým domácím vítězstvím 3:0 nad Ostravou. Liberce vyhrál nad Kladnem rovněž suverénně 3:0.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Ostravští volejbalisté (zleva) Jakub Dvořák, Jan David a Anton Menner.

Článek

Vítěz základní části a letošní držitel Českého poháru Jihostroj proplul čtvrtfinálovou sérií s Ústím nad Labem velmi lehce. Tři zápasy však stačily k postupu také Ostravanům, kteří nečekaně vyřadili mistrovské Karlovarsko. Dalšího favorita ale ostravští svěřenci trenéra Jana Václavíka dnes v bouřlivé atmosféře v Českých Budějovicích neohrozili.

Nejdramatičtější druhý set hosté prohráli rozdílem šesti bodů. "Ten zápas jsme zvládli především na příjmu, připravovali jsme se na jejich podání. Dokázali jsme perfektně ztrátovat a vycházela nám obrana," řekl domácí hráč Marek Šotola.

Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen domácí Filip Křesťan, o nejvíce bodů (15) se postaral jeho spoluhráč Petr Michálek. "Nám nevyšlo skoro nic, naopak Jihostroji vycházelo všechno. To nás dostalo do křeče, ze které jsme se nedokázali po celý zápas dostat. Budějovice nás k ničemu nepustily. Myslím si, že doma budeme před domácími fanoušky hrát líp," poznamenal ostravský volejbalista Oliver Sedláček.

Podobně rychlý zápas byl k vidění i v Liberci. Kladno, které ve čtvrtfinále přešlo přes houževnatého protivníka z Brna až v pátém utkání, drželo s Duklou krok jen do začátku třetího setu. V tom však Středočeši uhráli pouhých deset bodů.

V Ostravě se hraje druhý zápas v pátek, v Kladně pokračuje semifinálová série v sobotu.

Semifinále play off volejbalové extraligy mužů - 1. zápasy:
České Budějovice - Ostrava 3:0 (16, 19, 18)
Nejvíce bodů: Michálek 15, Staples 13, Křesťan 11 - Dvořák 10, Sedláček 9, Janků 8.
Liberec - Kladno 3:0 (22, 23, 10)
Nejvíce bodů: Grut 14, Štokr 13, Veselý 9 - Vemič 9, Hýský a Baranov po 8.

Reklama