Hlavní obsah

Olomoucké volejbalistky v prvním finále snadno zdolaly Prostějov

Olomouc

Olomoucké volejbalistky vstoupily do finálové série extraligy hladkým domácím vítězstvím 3:0 nad prostějovskými obhájkyněmi mistrovského titulu. Nejvyrovnanější druhý set skončil rozdílem čtyř bodů, další pak 25:17 a 25:18. Hraje se na tři vítězná utkání, druhý zápas je na programu v neděli v Prostějově.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Volejbalistky Andrea Kossányiová a Veronika Strušková z Olomouce se radují.

Článek
Fotogalerie

Ve třech předchozích ročnících Olomouc vždy s Prostějovem ve finále prohrála, ale tentokrát je favoritem. Svěřenkyně trenéra Jiřího Teplého suverénně kralovaly základní části soutěže, slavily už triumf v poháru a v semifinále snadno vyřadily pražský Olymp, zatímco Prostějov rozhodl sérii s Libercem až v pátém utkání.

V semifinále pomohla prostějovským hráčkám k postupu výtečná obrana, avšak ve finále se tato výhoda přestěhovala na olomouckou stranu. V úvodní sadě hostující smečařky úspěšně zakončily jen šest útoků, potom se sice hra na nějaký čas vyrovnala, ale Olomouc si ani druhý set nenechala vzít.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Helena Horká z Prostějova a Veronika Strušková z Olomouce ve finále extraligy volejbalistek.

Třetí dějství pak rozhodl už začátek, po němž domácí volejbalistky vedly 10:2. Prostějov se dokázal jen přiblížit, závěr už byl opět pod taktovkou olomouckého týmu. V tom si nejvíce bodů připsala blokařka Veronika Trnková, která bodovala šestnáctkrát. První finále trvalo jen hodinu a sedm minut.

Teplý vede olomoucký celek už od začátku 90. let a zažil i sérii čtyř titulů v letech 1993 až 1996. Nyní by jeho hráčky rády ukončily desetileté extraligové panování Prostějova.

Finále extraligy volejbalistek - 1. zápas:
Olomouc - Prostějov 3:0 (17, 21, 18)
Rozhodčí: Renčín, Krtička. Čas: 67 min.
Olomouc: Kubínová 2, Michalíková 5, Trnková 16, Orvošová 15, Kossányiová 14, Strušková 7, libero Kovářová - Košická 1. Trenér: Teplý.
Prostějov: Nová 3, Rutarová 5, Horká 6, P. Kojdová 13, Bežandolská 9, Zatloukalová 1, libero Slavíková - Toufarová 7, Kozmíková 1, Weidenthalerová, Dvořáčková. Trenér: Petráš.
O 3. místo - 1. zápas:
Liberec - Olymp Praha 3:1 (21, -19, 23, 13)
Nejvíce bodů: Pištěláková 24, Šotkovská 15, Mikšíková 10 - Fomenková 16, Šimáňová 14, Černá 11.

Reklama