Hlavní obsah

Házenkáři Karviné i Plzně v semifinále podruhé vyhráli

Praha

Házenkáři Karviné a Plzně vyhráli v play off extraligy i druhé semifinálové zápasy a k postupu jim chybí jediné vítězství. Obhájci titulu z Karviné vyhráli v hale pražské Dukly 29:28, Západočeši v Jičíně uspěli až po střelbě sedmimetrových hodů. Třetí utkání se hrají v neděli.

Foto: Sport.cz

Ilustrační snímek.

Článek

Jičín v poslední minutě vedl nad Plzní o dvě branky, jenže náskok neudržel. Nejprve snížil Michal Tonar a po chybě v domácí rozehrávce vyrovnal Douda. Rozstřel mohl v páté sérii pro hosty rozhodnout Jakub Tonar, ale trefil tyč, zápas tak skončil až po nezdaru jičínského Šulce v sedmé sérii.

"Musím na rovinu říct, že jsme utekli na konci utkání hrobníkovi z lopaty. Dali jsme za tři čtvrtě minuty dva góly a naštěstí naše družstvo ukázalo sílu a dokázali jsme vyrovnat. Dnes se štěstí přiklonilo více k nám," řekl na svazovém webu plzeňský trenér Michal Tonar starší.

Karviná zdolala Duklu i pošesté v sezoně. V Praze hostům vyšel první poločas, po němž měli pětigólový náskok. Domácí házenkáři se po změně stran dokázali přiblížit až na nejtěsnější rozdíl, ale mistr si koncovku pohlídal.

"Byli jsme kousek od toho, abychom to dnes konečně dali, ale neproměnili jsme obrovské množství šancí. Měli jsme tam podle mého názoru takových osm stoprocentních gólovek. A to si nemůžeme dovolit v takto vyrovnaném zápase nedat," posteskl si trenér Dukly Daniel Čurda.

Semifinále play off házenkářské extraligy mužů - 2. zápasy:
Dukla Praha - Karviná 28:29 (12:17)
Nejvíce branek: Klíma 6, Sviták 5, Režnický a Jeníček po 4 - Monczka 9, Jan Užek 5, Zbránek 4. Stav série: 0:2.
Jičín - Plzeň 32:32 (16:17), sedmimetrové hody 5:6
Nejvíce branek: Šulc 13/6, Kubík 8/1, Horut 5/2 - Ivančev 6/3, Douda 6/2, M. Tonar 6/1, Chmelík 6. Stav série: 0:2.

Reklama