Hlavní obsah

Hermannová, Nausch Sluková - Bienecková, Schneiderová 2:1Skvěle! Sluková a Hermannová jsou na písku v Číně v osmifinále

Praha

Beachvolejbalistky Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová vyhrály i druhý zápas po delší zdravotní pauze a na Světovém okruhu v Číně si zahrají o čtvrtfinále. Česká dvojice na písku v Sia-menu porazila Němky Victorii Bieneckovou s Isabel Schneiderovou v třísetové bitvě 21:19, 15:21 a 15:12.

Foto: Sport.cz

Markéta Nausch Sluková (vpravo) a Barbora Hermannová

Článek

Hermannová se Slukovou absolvují v Sia-menu první turnaj od poloviny srpna, kdy ve finále Světového okruhu v Hamburku prohrály až v boji o titul. Od té doby Sluková léčila rameno. Díky druhé výhře ve skupině prošly rovnou do druhého kola play off a čekají na sobotní soupeřky.

V minulé, zatím nejpovedenější sezoně české jedničky na elitním okruhu vyhrály dva turnaje a jen jednou skončily horší než páté. Týden byly i světovými jedničkami.

Foto: FIVB.com

Markéta Nausch Sluková (vpravo) a Barbora Hermannová

Turnaj v Číně je pro ně přípravou na obhajobu zlata před domácími fanoušky v Ostravě, kde se uskuteční rovněž čtyřhvězdičkový turnaj za měsíc.

"Ostrava je důležitá, ale chci první tři čtyři turnaje držet holky v klidu, krotit je," řekl kouč Simon Nausch před cestou do Číny a snažil se mírnit přehnaná očekávání.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie 4* v Sia-menu (Čína):
Ženy:
Skupina A: Hermannová, Nausch Sluková (1-ČR) - Bienecková, Schneiderová (17-Něm.) 2:1 (19, -15, 12).

Reklama