Hlavní obsah

Hermannová, Sluková - Antunesová, Limaová 22:20, 21:13Sluková s Hermannovou jedou na vítězné vlně. V Číně jsou už v semifinále

Sia-men
Aktualizováno

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Sluková postoupily na turnaji Světového okruhu v Sia-men do semifinále. Brazilky Talitu Antunesovou a Taianu Limaovou porazily 2:0. Hned na úvod sezony tak naváží na úspěšný loňský rok, kdy se v části roku dostaly dokonce na první místo světového rankingu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Beachvolejbalistky Markéta Nausch Sluková (vlevo), Barbora Hermannová a jejich trenér Simon Nausch.

Článek

České beachvolejbalové jedničky při svém prvním letošním vystoupení nejprve ovládly svojí základní skupinu a automaticky tak postoupily do druhého kola play off. V něm si ve třech sadách poradily s japonským párem Murakamiová, Išiová, aby následně ve čtvrtfinále narazily na silnou brazilskou dvojici Talita Antunesová, Limaová.

Ani zkušená Antunesová, která byla dvakrát bronzová na mistrovství světa a má také dvě nepopulární čtvrtá místa z olympijských her, společně s další veteránkou Limaovou, však nedokázaly jízdu českých reprezentantek zastavit a v kvalitním zápase rozhodovala především koncovka první sady, kterou nakonec zvládly lépe nasazené jedničky. Druhý set už byl od poloviny zcela jednoznačně v české režii a tak se svěřenkyně trenéra Nausche mohou těšit na semifinále, ve kterém se jim postaví australská dvojice Clancyová, Artachaová.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie 4* v Sia-menu (Čína):
Ženy:
Play off - 2. kolo
Hermannová, Nausch Sluková (1-ČR) - Murakamiová, Išiiová (18-Jap.) 2:1 (17, -15, 8)
čtvrtfinále:
Hermannová, Nausch Sluková - Talita, Limaová (22-Braz.) 2:0 (20, 13)

Reklama