Hlavní obsah

Denver - Portland 90:97Stav série 1:1Basketbalisté Portlandu vyrovnali sérii s Denverem

New York

Basketbalisté Portlandu vyhráli v Denveru 97:90 a série druhého kola play off NBA je po dvou zápasech vyrovnaná. Šesti dvouciferným střelcům v dresu hostů vévodil C.J. McCollum, který dal tři trojky a celkem zaznamenal 20 bodů. Lídr Denveru Nikola Jokič nasbíral 16 bodů, 14 doskoků a sedm asistencí.

Foto: Isaiah J. Downing, Reuters

CJ McCollum (vlevo) z Portlandu uniká Garymu Harrisovi z Denveru.

Článek

Portland vyhrál první poločas o 15 bodů a krátce po návratu z kabin byl rozdíl už sedmnáctibodový. Nejvíce se Nuggets soupeři přiblížili na pět bodů (90:95), ale to zbývala do konce zápasu už jen půlminuta.

"Dobrá zpráva byla, že i když měli tolik útočných doskoků (14 ve čtvrté čtvrtině), nedokázali z toho ani tak dávat moc bodů," řekl kouč Portlandu Terry Stotts. "Na druhý pokus po doskoku v útoku se dostali k míči třiadvacetkrát, ale jen v osmi případech z toho byly body. Je s podivem, že jsme to přestáli. Měli jsme štěstí," dodal.

"Jako tým jsou ve sbírání útočných doskoků třetí nejlepší v lize a my si ve třetím utkání musíme dát velký pozor, aby pod naším košem tolik příležitostí získat míč nedostali," uvedl Stotts směrem k pátečnímu zápasu.

Damian Lillard se v dresu Portlandu postaral o 14 bodů, jenže se střelecky spíš trápil. Čtrnáct hodin poté, co nastřílel 39 bodů, dostal do koše jen pět ze 17 pokusů a jedinou trojku ze sedmi. Double double zaznamenal za 11 bodů a 10 doskoků Al-Farouq Aminu.

"Když nedokážete v prvním poločase skórovat, vlastně ani pořádně zaútočit na koš, dostat se na čáru trestného hodu nebo se prostě prorvat k obroučce, je to těžké. Nehráli jsme vůbec chytře," stěžoval si trenér Denveru Michael Malone. Druhou část měl jeho tým nejhorší v play off v historii klubu. Hráči minuli všech deset trojek a také 18 pokusů za dva body.

Nuggets už ve druhé čtvrtině přišli o Toreyho Craiga, který po kolizi s protihráčem opustil hřiště s krvácejícím nosem, ale do utkání se ve druhém poločase s maskou vrátil. Na rozdíl od hostujícího Maurice Harklesse, který kvůli podvrtnutému kotníku odstoupil úplně.

2. kolo play off NBA - Západní konference, 2. zápas:
Denver - Portland 90:97 (stav série 1:1).

Reklama

Související témata: