Hlavní obsah

Už jsme se viděli jako vítězové, tvrdí kapitán favorita. Předčasně, volejbalový vrchol je tady!

Praha

Drželi luxusní náskok. Vedli 2:1 na zápasy a byli blízko k triumfu. Jihostroj České Budějovice ale tažení ve finále UNIQA extraligy nedotáhl. Volejbalisté Dukly Liberec zabrali a vynutili si rozhodující zápas, který se uskuteční v neděli od 18:00. „Byli jsme blízko a poznali, že poslední krok je nejtěžší. Možná už jsme se viděli jako vítězové. Kdo ví. Další prohru už nechceme připustit," prohlásil Radek Mach, kapitán a blokař Jihostroje.

Foto: Český volejbalový svaz

Volejbalista Jan Štokr je oporou LIberce.

Článek

Devětkrát už volejbalisté českobudějovického Jihostroje slavili mistrovský titul, zakulatit tohle číslo se jim však zatím nedaří. V klíčové bitvě však budou hrát doma, kde soka z Liberce ve finálové sérii porazili dvakrát 3:0. „Ano jsme favorité, což nás může svazovat. Dukla nemá co ztratit. Dvakrát sérii vyrovnala a cítí šanci i u nás," hodnotí šance před rozhodujícím duelem Mach.

Volejbalisté z Českých Budějovic se opírají o šikovného španělského nahrávače Miguela Angela De Ama. Na hřišti kreativně hledá spoluhráče, hotová pastva pro oči. „Hraje moc hezky. Je vidět, že má něco za sebou. I jako soupeř mám radost, že máme v extralize takového nahrávače," přiznal Aleš Správka, kapitán Dukly Liberec, která pro změnu spoléhá na Jana Štokra.

Domácí volejbalová persona v útoku vyčnívá a většina nahrávek směřuje právě na něj. „Hrajeme opravdu systém Štokr. Byla by škoda ho nevyužít. Ve finále jsou podstatní ale všichni," doplnil Správka.

Všem je jasné, že rozhodující utkání napínavé finálové série mohou rozhodnout ale další faktory. Zejména pak domácí prostředí a diváci. „Domácí halu máme napinkanou. Orientace je mnohem jednodušší. My máme nižší strop než Dukla. Na to si Liberec nemůže za takovou chvíli zvyknout. Všechno se odehrává nad vámi, světla tak hrají roli, stejně tak okna. Doma se vždycky cítíte lépe, než na návštěvě," přiznal Radek Mach z Jihostroje.

„Udrželi jsme sérii otevřenou, což si soupeři dobře uvědomují. Jsou sice favorité, ale to je jen dobře, tlak je na nich. Mají výhodu domácího prostředí, ale ta může být svazující. Volejbal všichni umíme, rozhodne morálka a nasazení," nevzdával se liberecký Správka. Rozhodující duel finále vypukne v neděli od 18:00.

Reklama

Související témata: