Hlavní obsah

Toronto - Philadelphia 92:90Stav série 4:3Leonard poslal Toronto do semifinále NBA, postoupil i Portland

Toronto/Denver

Basketbalisté Toronta díky střele v poslední sekundě sedmého zápasu a také hráči Portlandu postoupili do semifinále NBA. O výhře Toronta 92:90 nad Philadelphií rozhodl střelou s klaksonem Kawhi Leonard, Portland otočil sedmý duel v hale Denveru a radoval se z postupu po vítězství 100:96. Kanadský tým se o finále utká s Milwaukee, Portland čekají šampioni z Golden State.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Basketbalista Toronta Raptors Kawhi Leonard po vítězné trefě proti Philadelphii.

Článek

Leonard se stal prvním hráčem v historii NBA, který ve vyřazovacích bojích proměnil v rozhodujícím sedmém utkání vítěznou střelu se závěrečným klaksonem. Jen v poslední čtvrtině se postaral o 15 bodů, celkem hrdina večera zaznamenal 41 bodů, osm doskoků a tři zisky. Při jeho poslední střele míč čtyřikrát poskočil po obroučce.

"Je to úžasné. Něco takového se mi předtím v sedmém utkání nikdy nepovedlo, ještě jsem v rozhodujícím zápase takovou vítěznou střelu nedal. Je požehnání, že jsem měl tuhle možnost," řekl Leonard, který před sezonou přišel do Toronta ze San Antonia, s nímž během sedmiletého působení vyhrál titul v roce 2014.

2. kolo play off NBA:
Východní konference - 7. zápas:
Toronto - Philadelphia 92:90, konečný stav série 4:3.
Západní konference - 7. zápas:
Denver - Portland 96:100, konečný stav série 3:4.

Reklama

Související témata: