Hlavní obsah

Házenkáři Karviné vyrovnali doma finále s Plzní

Karviná

Druhé finále extraligy házenkářů vyhráli obhájci titulu z Karviné a po domácím vítězství nad Plzní 28:24 sérii vyrovnali. Mistr tak bude znám nejdříve za týden.

Foto: Sport.cz

Ilustrační snímek.

Článek

I čtvrtý vzájemný zápas v sezoně vyhrál domácí klub a Baník vrátil Západočechům prohru z úvodního nedělního finále 27:31. Průběh byl opět podobný, ale role dnes byly opačné.

Karviná vyhrála o gól poločas a i po změně stran měla lepší střeleckou mušku. Plzeň až šestibrankové manko stáhla maximálně na polovinu. Doplatila na špatnou střelbu z křídel i pivota a s góly pouze ze spojek neměli hosté šanci úřadujícímu mistrovi konkurovat.

"Jsem hrdý na kluky. Dnes opravdu hráli srdcem a mám pocit, jako by víc chtěli než hosté. Možná to byl ten hlavní rozdíl, protože jinak jsou oba týmy velmi vyrovnané. V této fázi sezony už rozhodují maličkosti a ty dnes hrály v náš prospěch," řekl karvinský kouč Marek Michalisko a poděkoval dvěma tisícům fanoušků za skvělou atmosféru.

Plzeňský trenér Michal Tonar uznal, že domácí dnes vyhráli zaslouženě. A favorita ve vyrovnané sérii rovněž nenašel. "Jen je škoda, že jsme nevyužili nabídnuté šance na střely do prázdné brány. Kdybychom je využili, tak jsme o čtyři neprohráli. Ale to se nedá nic dělat. Čím víc se bude série blížit ke konci, tím budou všichni nervóznější a bude se víc chybovat. Tak uvidíme, který mančaft bude mít pevnější nervy a který získá titul," řekl.

Potřetí se Baník s Talentem utkají v neděli v plzeňské hale od 12:30.

Finále play off házenkářské extraligy mužů - 2. zápas:
Karviná - Plzeň 28:24 (12:11)
Stav série: 1:1.
O 3. místo - 2. zápas:
Jičín - Dukla Praha 22:29 (10:14)

Reklama

Související témata: