Hlavní obsah

Nymburk uspěl i v Děčíně a v úterý může slavit 16. titul

Basketbalisté Nymburka zvládli i druhý finálový zápas a po dnešním vítězství 76:65 v Děčíně je dělí jediná výhra od zisku šestnáctého titulu za sebou. Navíc mohou teprve podruhé v klubové historii zakončit nejvyšší soutěž bez jediné porážky.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

V souboji (zleva) Vojtěch Hruban z Nymburku a Filip Kroutil z Děčína.

Článek

Nymburk se tentokrát na vítězství nadřel ještě víc než v prvním zápase, který po vyrovnané první půli nakonec vyhrál rozdílem třídy o 40 bodů. Také dnes to vypadalo, že Severočeši po poločase odpadnou, protože ve třetí čtvrtině jejich ztráta narostla už na 19 bodů.

Domácí se ale zvedli a v závěrečném dějství snížili na 63:67. "Nečekal jsem, že když jsme odskočili na 19 bodů, že se to ještě zvrtne do toho, že se budeme o výhru obávat. Takže jsme rád, že jsme to ubojovali. Utkání to přidalo hodně na zajímavosti," řekl kapitán hostů Pavel Pumprla.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Druhý zápas finále play off ligy basketbalistů: (zleva) Elliot Lawrence z Nymburku a Robert Landa z Děčína.

Favorit ale větší drama nedovolil, výhru udržel a v úterý doma může rozhodnout o titulu. Středočeši zaznamenali 57. vítězství za sebou a blíží se vlastnímu rekordu z let 2013 až 2014, kdy v nejvyšší soutěži vyhráli 59 utkání v řadě.

"Odbojovali jsme to od první do poslední minuty, ale Nymburk má našlapaný kádr a je těžké se s nimi udržet," řekl děčínský trenér Tomáš Grepl. "Jsem ale rád, že jsme trochu odčinili ten druhý poločas z prvního utkání, který se nám nepovedl. Musíme teď rychle zregenerovat, abychom v úterý zas mohli celý zápas odbojovat a být důstojným soupeřem," dodal.

Finále play off ligy basketbalistů - 2. zápas:
Děčín - Nymburk 65:76 (14:19, 28:35, 46:63)
Nejvíce bodů: Autrey 25, Feštr 13, Šiška 11 - Hruban 20, Lawrence 18, Myers 14. Fauly: 25:18. Trestné hody: 17/11 - 21/15. Trojky: 8:7. Doskoky: 38:41. Stav série: 0:2.

Reklama

Související témata: