Hlavní obsah

Gólman Mrázek fandil v Ostravě přítelkyni. K postupu do turnaje Světové série ale nepomohl

Ostrava

Jen co hokejový gólman Petr Mrázek ukončil hokejovou sezonu v NHL, přesedlal na ryze letní beachvolejbal. Nezačal ho hrát, na tribuně v ostravské Dolní oblasti Vítkovice držel pěsti přítelkyni Sáře Olivové v kvalifikaci čtyřhvězdičkového turnaje Světové série FIVB J&T Banka Ostrava Beach Open.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový brankář Petr Mrázek a jeho partnerka Sára Olivová.

Článek

Marně. Olivová společně s parťačkou Karolinou Řeháčkovou podlehly v úvodním kole kvalifikace Španělskému páru Amarantová/Lobatová za 33 minut 0:2 na sety a turnaj pro ně skončil. „Škoda. Snažím se Sáru podporovat co to jde a když mohu, tak v létě přijedu na jakýkoliv turnaj," uvedl brankář, jenž v letošní sezoně došel s Carolinou Hurricanes až do semifinále Stanley Cupu, kde americký tým podlehl ve finále Východní konference Bostonu Bruins.

V létě na dovolené do ruky rád beachvolejbalový míč vezme. „Když nehraju hokej, tak se snažíme se Sárou cestovat a občas si zahraju. Ale jen opatrně, rekreačně, aby se mi nic nestalo. U beache zranění docela hrozí," uvedl 27letý rodák z Ostravy.

Jiné sporty, a mezi nimi i ten pod vysokou sítí, bere jako příležitost udržet se přes léto v kondici. „Beachvolejbal je dobrý na fyzičku, na čtení hry, postřeh. Takže tyto aspekty se do toho snažím zapojit," prozradil Mrázek, který v pro něj nedávno skončené sezoně odchytal v brance Caroliny 40 zápasů základní části a dalších jedenáct přidal v play off.

Čí branku bude hájit na podzim, kdy v zámoří začne nová sezona NHL, zatím ale neví. Stěhovat se z východního pobřeží USA netouží. „Uvidíme, jak se to vyvine. Jednání teprve teď začnou. Ale přál bych si zůstat. Je to však byznys, takže uvidíme, co se stane," řekl Mrázek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový brankář Petr Mrázek během tiskové konference.

Ani dalším českým zástupcům se v kvalifikaci nevedlo. Mezi 32 mužskými a 32 ženskými páry figurovalo sedm českých týmů, tři mužské a čtyři ženské. K postupu do hlavní soutěže byly nejblíže Tereza Kotlasová a Daniela Resová, které se jako jediné probojovaly do druhého kola kvalifikační fáze.

Turnaj J&T Banka Ostrava Beach Open pokračuje ve čtvrtek 30. května utkáními v hlavní soutěži, kde nechybí obhájkyně loňského vítězství Barbora Hermannová, Markéta Naush Sluková či české jedničky Ondřej Perušič, David Schweiner.

Reklama