Hlavní obsah

Basketbalista Durant je po operaci přetržené Achillovy šlachy

Hvězdný basketbalista Kevin Durant z Golden State se podrobil operaci Achillovy šlachy na pravé noze, kterou si přetrhl v pondělním pátém finálovém duelu NBA v Torontu. Zákrok proběhl úspěšně.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Hvězdný basketbalista Kevin Durant z Golden State se podrobil operaci Achillovy šlachy na pravé noze, kterou si přetrhl v pondělním pátém finálovém duelu NBA v Torontu.

Článek

Třicetiletý Durant dnes poprvé potvrdil vážnost svého zranění. "Chtěl bych vám všem něco říct: Přetrhl jsem si achilovku. Dnes jsem byl na operaci a dopadlo to dobře. Pohoda," napsal na Instagramu Durant.

Dvojnásobný olympijský vítěz a dvojnásobný šampion NBA se v pondělí vrátil do sestavy Golden State po měsíční pauze způsobené zraněním lýtka. V utkání na hřišti Raptors vstřelil 11 bodů, ale na začátku druhé čtvrtiny musel odstoupit.

Warriors v Torontu vyhráli 106:105 a snížili stav finále na 2:3 na zápasy. Série pokračuje na jejich palubovce ve čtvrtek.

Durant byl při triumfech Golden State v minulých dvou letech pokaždé zvolen nejlepším hráčem finále. Nyní ho čeká dlouhá pauza a možná už se v dresu Warriors neobjeví, neboť v létě může využít výstupní klauzuli ze smlouvy, jež mu vyprší v roce 2020.

Reklama

Související témata: