Hlavní obsah

Thompson si v posledním finále NBA přetrhl vaz v koleni

Oakland

Basketbalista Klay Thompson si v posledním zápase o titul v NBA vážné poranil koleno a střelce poraženého finalisty Golden State čeká delší pauza. Ve čtvrtečním duelu si autor 30 bodů při dopadu v závěru třetí čtvrtiny přetrhl zkřížený vaz. Do NBA se bude moci vrátit až po několika měsících a zřejmě nestihne začátek nové sezony.

Foto: Tony Avelar, ČTK/AP

Klay Thompson z týmu poraženého finalisty Golden State si v posledním zápase o titul v NBA vážné poranil koleno.

Článek

Citelně oslabení basketbalisté Warriors, jimž už většinu série chyběl Kevin Durant, prohráli s Torontem 2:4 na zápasy. V posledním utkání podlehli ve čtvrtek doma 110:114 a potřetí za sebou se ligovými šampiony nestali.

Devětadvacetiletý Thompson byl nejlepším střelcem utkání. Jenže v třetí čtvrtině po dopadu a faulu Dannyho Greena se s bolestivou grimasou chytil za koleno a po delší pauze kulhal do šatny. V polovině cesty se ještě otočil a vrátil se na palubovku, oba trestné hody proměnil a náskok Golden State zvýšil na 85:80. Raptors pak ale při jeho absenci průběh otočili.

"Je vážně neskutečné, s jakými zraněními museli naši chlapci bojovat," posteskl si kouč Warriors Steve Kerr. Durant se vážně zranil v pátém utkání série a je po operaci Achillovy šlachy.

Reklama