Hlavní obsah

O Satoranského má v NBA zájem Dallas, Indiana, Orlando či Boston

Washington

Basketbalista Tomáš Satoranský je před nedělním otevřením trhu s volnými hráči v hledáčku řady týmů NBA. Podle zámořských médií o českého rozehrávače mají zájem Dallas, Indiana, Orlando či Boston. O Satoranského služby ale stojí také jeho dosavadní klub Washington Wizards, podle informací NBC je jeho udržení v týmu prioritou stejně jako v případě pivota Thomase Bryanta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český rozehrávač Tomáš Satoranský.

Článek

Českému hráči proto vedení klubu předložilo takzvanou kvalifikační nabídku ve výši 3,9 milionu dolarů. Satoranský se tím pádem stal chráněným volným hráčem a Wizards budou moci podle pravidel nabídky od jiných týmů dorovnat, aby Satoranského udrželi. Podle odhadu magazínu Forbes by se cena českého reprezentanta mohla pohybovat mezi 7 a 10 miliony dolarů na sezonu.

Sedmadvacetiletý Satoranský má za sebou třetí sezonu v NBA, smlouva mu zaručovala devět milionů dolarů. V zámořské lize dosud odehrál 210 utkání v základní části a dalších 16 v play off. V uplynulém ročníku byl v 54 zápasech členem základní sestavy, na hřišti strávil přes 27 minut na zápas s průměry 8,9 bodu a 5 asistencí.

Reklama