Hlavní obsah

Perušič, Schweiner - Janus, Tidžan 1:2Perušič se Schweinerem po dvou mečbolech podlehli na MS favorizovaným Katařanům

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner byli na světovém šampionátu v Hamburku velmi blízko skalpu favorizovaných Katařanů. Šesté dvojici světového žebříčku Šaríf Janus, Ahmed Tidžan podlehli 21:18, 13:21 a 16:18, když neproměnili dva mečboly. Ve skupině D mají čeští hráči vítězství a porážku a v pondělí budou o postup bojovat proti dodatečně povolaným Italům Adrianovi Carambulovi a Enricu Rossovi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čeští beachvolejbalisté Ondřej Perušič (vpravo) a David Schweiner.

Článek

Janus s Tidžanem jsou favority skupiny, ale v sobotu proti Perušičovi se Schweinerem měli namále. Plážoví volejbalisté z Prahy, kteří zazářili ziskem stříbra na květnovém turnaji Světového okruhu v Ostravě, začali první vzájemný zápas skvěle a po Perušičově sérii na servisu měli čtyřbodový náskok. Katařané však srovnali a až v koncovce se Schweiner zasloužil o zisk první sady.

Ve druhém setu však měli od začátku navrch soupeři, Češi marně dotahovali a jasně podlehli. V tie-breaku se však Perušič se Schweinerem opět nadechli k náporu, měli k dobru až čtyřbodový náskok, ale stav 13:9 a poté ani 14:12 k cenné výhře nedotáhli.

Po druhém vítězství Janus s Tidžanem vedou skupinu a jsou velmi blízko postupu. Perušič se Schweinerem budou v pondělí před polednem bojovat na hamburském písku s Italy o další osud na MS.

Z každé z 12 skupin se vždy první dva celky kvalifikují do play off a s nimi čtyři nejlepší týmy z třetích míst. Zbylých osm družstev ze třetích příček si mezi sebou zahraje o čtyři volná místa v úvodním kole vyřazovacích bojů.

Mistrovství světa v plážovém volejbalu v Hamburku:
Muži:
Skupina D:
Janus, Tidžan (4-Kat.) - Perušič, Schweiner (28-ČR) 2:1 (-18, 13, 16)
Carambula, Rossi (45-It.) - Koekelkoren, Van Walle (21-Belg.) 2:1 (-20, 18, 10)
1.Janus, Tidžan2204:24
2.Perušič, Schweiner2113:23
3.Carambula, Rossi2113:33
4.Koekelkoren, Van Walle2021:42

Reklama