Hlavní obsah

České plážové volejbalistky na MS nehrají, jejich trenér si přesto odvezl ocenění

Hamburk

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková sice kvůli zranění nehrají mistrovství světa, ale s prázdnou z Hamburku neodjedou. Jejich trenér a manžel Slukové Rakušan Simon Nausch byl v německém přístavu vyhlášen nejlepším koučem žen na Světového okruhu FIVB za rok.

Foto: Sport.cz

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová (vlevo) a Markéta Nausch Sluková se svým koučem Simonem Nauschem na archivním snímku.

Článek

"Je to obrovský úspěch, zejména protože ho zvolili jeho kolegové, špičkoví trenéři pohybující se na World Tour. Máme s Baru veliké štěstí, že ho máme v týmu právě my. Gratulace, kouči!" napsala Nausch Sluková na sociálních sítích a přidala fotky Nausche z vyhlášení i s cenou.

Nausch převzal pomyslnou štafetu po Jürgenovi Wagnerovi, které dovedl k olympijskému zlatu a titulu mistryň světa Němky Lauru Ludwigovou a Kiru Walkenhorstovou.

Hermannová se Slukovou loni prožily pod Nauschovým vedením životní sezonu. Triumfovaly na majoru ve Vídni, vyhrály turnaj nižší kategorie v Ostravě, získaly stříbro ve finále Světového okruhu v Hamburku a z mistrovství Evropy si přivezly bronz. V žebříčku FIVB jako první český pár vystoupaly na vrchol a byly vyhlášeny evropskými královnami plážového volejbalu federace CEV za loňský rok.

Ze světového šampionátu, který se nyní koná v Hamburku, se musely na poslední chvíli odhlásit kvůli zlomenému malíčku na noze Nausch Slukové.

Reklama