Hlavní obsah

Perušič, Schweiner - Erdmann, Winter 2:0Čeští nováčci MS jsou v Hamburku v play off

Aktualizováno

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem se na mistrovství světa v Hamburku dostali do play off pro 32 dvojic. Zpočátku dramatický, pak už jednoznačný zápas předkola proti domácí dvojici Jonathan Erdmann, Sven Winter vyhráli 26:24 a 21:14. Ve čtvrtek budou Češi bojovat o osmifinále.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čeští beachvolejbalisté David Schweiner (vlevo) a Ondřej Perušič.

Článek

Perušič se Schweinerem v základní skupině skončili třetí s výhrou a dvěma prohrami a s touto bilancí se nedostali rovnou do play off, kam z 12 párů na třetích místech postupovaly jen čtyři. K předkolu Češi nastoupili v posledním zápase dne pod umělými světly.

V dramatické koncovce první sady měli plážoví volejbalisté z Prahy nejprve tři setboly, pak stejný počet Němcům odvrátili a drama ukončil Schweiner úspěšným blokem na Wintera. V náporu Perušič se Schweinerem pak pokračovali a zlomené Němce vyřadili druhým ze sedmi mečbolů. Opět ho proměnil Schweiner, tentokrát útokem.

S Perušičem si tak při první účasti na MS prodloužili šampionát nejméně o den a ve čtvrtek se utkají s nasazenými trojkami, ruskou dvojicí Vjačeslav Krasilnikov, Oleg Stojanovskij. Ti letos na Světovém okruhu vyhráli čtyřhvězdičkové turnaje v Haagu a Sia-menu v Číně. Češi prožili životní turnaj v Ostravě, kde získali stříbro. Na mistrovství světa skončí nejhůře na děleném 17. místě.

Ludwigová zlato neobhájí

V ženském turnaji neobhájí zlato domácí hvězda Laura Ludwigová. Olympijská vítězka z Ria de Janeiro po konci kariéry Kiry Walkenhorstové vypadla s novou parťačkou Margaretou Kozuchovou hned v prvním kole vyřazovací fáze.

Třiatřicetiletá Ludwigová s Kozuchovou podlehly americké dvojici Summer Rossová, Sara Hughesová jasně 15:21 a 12:21. Němky spolu hrají první sezonu a domácí šampionát opustily po výkonu plném chyb. Z domácích párů se jako jediné do osmifinále dostaly Karla Borgerová a Julia Sudeová.

Mistrovství světa v plážovém volejbalu v Hamburku:
Muži - předkolo play off:
Perušič, Schweiner (28-ČR) - Erdmann, Winter (25-Něm.) 2:0 (24, 14).

Reklama