Hlavní obsah

Hruban prodloužil smlouvu s Nymburkem na další čtyři roky

Nymburk

Basketbalový reprezentant Vojtěch Hruban bude další čtyři roky hrát za tým českého suveréna Nymburka. Devětadvacetileté křídlo naváže na své dosavadní sedmileté působení ve středočeském klubu. "Je to pro mě definitivní spojení s Nymburkem. Moje kariéra prostě bude spojená s tímto klubem. Jdu ve stopách Petra Bendy, který mi v tom ukázal cestu. Jsem tu rád a nemám důvod, abych odcházel," řekl klubovému webu Hruban.

Foto: David Šváb, ČTK

Basketbalový reprezentant Vojtěch Hruban podepsal nový čtyřletý kontrakt se středočeským klubem. Devětadvacetileté křídlo naváže na své dosavadní sedmileté působení v Nymburku.

Článek

"Díky tomuto podpisu jsme stabilizovali českou část naší sestavy na roky dopředu, což nám dává jistotu. Je pro nás velmi důležité, že se povedlo udržet klíčovou postavu českého národního týmu v našich barvách a těšíme se na další spolupráci," prohlásil generální manažer Rudolf Šimeček.

Hruban přišel v roce 2012 z USK Praha a byl u sedmi titulů Nymburka, který triumfoval v lize už šestnáctkrát v řadě. V uplynulé sezoně byl s průměrem 14,6 bodu na utkání a užitečností 13,2 nejlepším hráčem týmu v Lize mistrů.

"Budu se snažit svou výkonnost udržet. Uplynulá sezona byla moje nejlepší, ale na druhou stranu to bylo tím, že jsem musel. Konkurence v týmu byla menší a musel jsem hrát mnohem více s míčem a měl jsem více střel," uvedl Hruban.

"Z týmového pohledu to byla spíše neúspěšná sezona. Takže pokud v příští sezoně budu mít méně střel, ale bude se dařit týmu na mezinárodní scéně, bude to lepší pro mě i pro klub," dodal Hruban.

V budoucnu může útočit na Bendu, který má za sebou už 12 let v Nymburku a nedávno prodloužil smlouvu o další dva roky. "Až já tu budu ten jedenáctý rok, tak Benďák tu bude šestnáctý rok, takže ambice ho překonat můžu mít, jen když Petr brzy skončí, na což se určitě nechystá. A já doufám, že Petr další roky přidá," řekl Hruban.

Reklama

Související témata: