Hlavní obsah

Brouwer, Meeuwsen - Perušič, Schweiner 2:1Perušič, Schweiner premiérové čtvrtfinále na majoru prohráli

Aktualizováno

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner se poprvé na turnaji Světového okruhu kategorie major probojovali do čtvrtfinále a v Gstaadu obsadili páté místo. Čeští reprezentanti nejprve zvládli vypjatý duel s Kanaďany Samem Pedlowem a Samem Schachterem, další třísetovou bitvu s Alexanderem Brouwerem a Robertem Meeuwsenem z Nizozemska však těsně prohráli. Od postupu do semifinále je čtyřikrát dělil jediný míč. Barbora Hermannová s Markétou Nausch Slukovou vypadly v osmifinále.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čeští beachvolejbalisté David Schweiner (vlevo) a Ondřej Perušič-

Článek

Ve švýcarském horském městečku Perušič se Schweinerem ve čtvrtek vyhráli dva zápasy a dnes po poledni vyřadili Kanaďany po bezmála hodinové bitvě. První set prohráli čeští volejbalisté 24:26, druhý celkem jasně vyhráli 21:16 a ve třetí sadě proměnili třetí mečbol na 18:16, přičemž předtím jeden odvrátili.

Ve čtvrtfinále pak nastoupili proti mistrům světa z roku 2013 Brouwerovi a Meeuwsenovi, kteří jasně ovládli úvodní sadu, ale druhou ztratili 23:25. V tie-breaku měl český pár dvoubodový náskok, Nizozemci vyrovnali a v koncovce odvrátili čtyři mečboly. Rozhodující set skončil jejich výhrou 22:20.

Semifinále zatím Perušič a Schweiner hráli jen na nižších čtyřhvězdičkových turnajích. V Ostravě byli loni čtvrtí a letos druzí.

Hermannová s Nausch Slukovou zakončily první turnaj po zranění Slukové a více než měsíční herní pauze děleným devátým místem. Úřadujícím vicemistryním světa April Rossové, Alix Klinemanové z USA konkurovaly v osmifinále jen v prvním setu, který ztratily 24:26, pak už nedostaly šanci.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie major v Gstaadu (Švýcarsko):
Muži - play off:
2. kolo:
Perušič, Schweiner (17-ČR) - Pedlow, Schachter (23-Kan) 2:1 (-24, 16, 16)
čtvrtfinále
Brouwer, Meeuwsen (21-Niz.) - Perušič, Schweiner 2:1 (14, -23, 20).
Ženy - play off:
2. kolo:
Klinemanová, A. Rossová (3-USA) - Hermannová, Nausch Sluková (4-ČR) 2:0 (24, 9)

Reklama

Související témata: