Hlavní obsah

Neobvyklá situace. Dva hráči během pozápasových oslav vítězství odešli z "pódia"

Bylo to velké anglické vítězství. Po napínavé bitvě uspěl Albion ve finálovém zápase kriketového mistrovství světa proti Novému Zélandu, a mohl tak začít slavit. Získat titul mistrů světa na domácí půdě (letos se MS konalo v Anglii a Walesu), to je opravdu velká věc. Celý svět ale kromě zápasu samotného a jeho výsledku zaujala také událost, která se stala během předávání mistrovské trofeje.

Foto: Twitter

Moeen Ali a Adil Rashid (v levé části fotografie z pozápasových oslav)

Článek

Dva z hráčů, Moeen Ali a Adil Rashid, totiž z této slavnostní události odešli, přesněji řečeno odběhli stranou. Ve chvíli, kdy kapitán Anglie Eoin Morgan držel trofej pro vítěze mistrovství světa, jeden z dalších přítomných, Jonny Bairstow, odšpuntoval lahev šampaňského, jejíž obsah začal stříkat na své spoluhráče.

A právě v tu chvíli dva zmínění kriketisté od svých spoluhráčů poodstoupili. Oba jsou totiž muslimského vyznání, které jim zakazuje konzumovat alkohol. S tím, že během oslav na otvírání šampaňského dojde, ale nejspíš počítali, a tak se postavili na okraj celé skupiny.

Aby také na tuto chvíli připraveni nebyli, vždyť už mají s podobnou situací zkušenosti. Třeba loni v září oba poodešli od svých spoluhráčů během oslav vítězství Anglie ve Specsavers Test Series. V každém případě se ale nyní video obou hráčů "prchajících" z dosahu šampaňského stalo virálním.

Ačkoli v Česku tento sport nemá širokou základnu fanoušků, ve světě je velmi populární. MS v kriketu, které se koná jednou za čtyři roky, je jednou z nejsledovanějších sportovních událostí na planetě.

Reklama