Hlavní obsah

Australané přišli o hvězdu. Simmons na MS svému týmu nepomůže

Australští basketbalisté se budou muset obejít na mistrovství světa v Číně bez hvězdného rozehrávače Bena Simmonse. Krátce po podpisu pětileté smlouvy s Philadelphií 76ers potvrdil, že sice absolvuje s reprezentací některé přípravné zápasy, ale v době šampionátu už se bude připravovat na ligovou sezonu NBA.

Foto: Sport.cz

Australští basketbalisté se budou muset obejít na mistrovství světa v Číně bez hvězdného rozehrávače Bena Simmonse

Článek

"Vracím se do Austrálie na své kempy a taky budu trénovat s Boomers a odehraji s nimi část přípravy. Jsem nadšený z talentů, které máme, a rád budu svou zemi reprezentovat za rok na olympiádě v Tokiu. Teď v září ale už budu ve Filadelfii," uvedl na Twitteru brzy třiadvacetiletý Simmons, jenž od Sixers dostane během pěti let maximální možný plat 170 milionů dolarů.

Šampionát, i s českými basketbalisty, začne v Číně 31. srpna a potrvá do 15. září. Australané narazí ve skupině na Kanadu, Litvu a Senegal.

V týmu mají i jiné hráče z NBA: Joea Inglese (Utah), Pattyho Millse (San Antonio) a Arona Baynese (Phoenix). Za rok v Tokiu budou Simmons a spol. obhajovat semifinále z olympijského turnaje v Riu de Janeiro.

Reklama

Související témata: